Още рецепти » Меню за

Още рецепти:

16 юни

ЗАКУСКА Бухти със сирене Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, 2 яйца, половин кофичка кисело мляко, 1ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 с.л. оцет, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разтваряме содата в оцета и я сипваме в киселото мляко. Смесваме млякото с ...

16 юни

ЗАКУСКА Тутманик с кайма Прoдукти: 400 г маслено тесто, 400 г свинска кайма, 1 к.ч. прясно мляко, 1 филия хляб без кората, 1 скилидка чесън, 2 яйца, черен пипер, индийско орехче, сол. Нaчин на приготвяне: Накисваме хляба в млякото и го изстискваме. Нарязваме лука ...

16 юни

ЗАКУСКА Пържени филийки Прoдукти: 500 г сух бял хляб, 2 с.л. брашно, 2 яйца, 1/4ч.л. сода бикарбонат, 1 непълна ч.ч. прясно мляко, 1 пакетче краве масло, 1 щипка сол, пудра захар за поръсване. Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на филийки. Размиваме брашното на к...

16 юни

ЗАКУСКА Панирани сандвичи с шунка Прoдукти: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки и слагаме п...

16 юни

ЗАКУСКА Хамбургер от печени картофи Прoдукти: 4 средно големи картофа, 400 г кайма, 2-3 с.л. кетчуп, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Измиваме добре картофите. Всеки един увиваме в алуминиево фолио и печем 45 минути на 250 градуса. Смесваме каймата с кетчупа...

16 януари

ЗАКУСКА Питки с бекон Прoдукти: 300 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1/2ч.л. сол, 10 г мая за хляб, 200 г пушен бекон. Нaчин на приготвяне: Разтваряме маята в малко вода и я оставяме да втаса. После от брашното, водата, солта и втасалата мая замесваме гладко тесто. Месим око...

16 януари

ЗАКУСКА Пълнени фини кори Прoдукти: 8 тънки кори, 100 г моцарела, 1 с.л. нарязан босилек, 100 г кашкавал, 10-15 зелени маслини и черни маслини, 3-4 белени домата, 100 г шунка на резенчета, 2-3 с.л.зехтин. Нaчин на приготвяне: Смесваме всички продукти, нарязани на с...

16 януари

ЗАКУСКА Макарони на фурна Прoдукти: 400 г макарони, 60 г краве масло, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 200 г сирене, 100 г кашкавал, сол. Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме ги и ги заливаме с половината от разтопено...

16 януари

ЗАКУСКА Топли сандвичи с яйца и кашкавал Продукти за 5 порции: 10 филийки хляб, 200 г кашкавал, 3 яйца, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 с.л. прясно мляко, 50 г краве масло, 2-3 домата. Нaчин на приготвяне: Намазваме филийките с масло и разстиламе върху тях па...

16 януари

ЗАКУСКА Понички с кайма Прoдукти: 400 г месо (по избор), 1 глава лук, 1 кг брашно, 100 г мая, 2 яйца, 100 г краве масло, 200 г извара, 1 щипка захар, черен пипер, сол Нaчин на приготвяне: Сваряваме месото и го прекарваме през месомелачка. Към получената кайма приб...

17 август

ЗАКУСКА Сандвичи с пастет от краставица и извара Продукти за 5 порции: 10 филийки хляб, 250 г извара, 1 к.ч. прясно мляко, 50 г краве масло, 1 краставицата, ким, сол. Нaчин на приготвяне: Разбиваме изварата и я разбиваме заедно с млякото и разтопеното масло. Обелва...

17 август

ЗАКУСКА Понички с извара Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, половин пакетче краве масло, 1 ванилия, 2 яйца, 200 г безсолна извара, 1 равна ч.л. бакпулвер, 1 к.ч. стафиди, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме размекнатото масло заедно със захарта и ванилията. Пр...

17 август

ЗАКУСКА Катми Прoдукти: 500 г брашно, 2 яйца, 100 г краве масло /или свинска мас/, 15 г мая за хляб, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.ч. вода. Нaчин на приготвяне: Размиваме маята с водата и постепенно прибавяме към нея брашното и яйцата, които сме разбили заедно със ...

17 август

ЗАКУСКА Голяма палачинка Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 1 ванилия, половин пакетче краве масло, конфитюр. Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото в правоъгълна тава. Разбиваме яйцата, след което прибавяме млякото, ванилията и брашното. Разбъ...

17 август

ЗАКУСКА Лучник със зелен фасул Прoдукти: 1 кг брашно, 1 кубче /около 25 г/ мая за хляб, 1 с.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио; зa плънката: 500 г зелен фасул, 1 кг лук, босилек, чубрица, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Разтваряме маята в малко ...

17 април

ЗАКУСКА Гюзлеми Прoдукти: 400 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1 яйце, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 щипка сол, 200 г сирене, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцето. Прибавяме водата, оцета, олиото, солта и брашното и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме ...

17 април

ЗАКУСКА Пита с извара Прoдукти: 250 г извара, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 к.ч. олио, 1 яйце, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.ч. брашно, орехи. Нaчин на приготвяне: Разбиваме киселото мляко със солта, содата, захарта. Прибавяме изварата, яйцет...

17 април

ЗАКУСКА Пълнени фини кори Прoдукти: 8 тънки кори, 100 г моцарела, 1 с.л. нарязан босилек, 100 г кашкавал, 10-15 зелени маслини и черни маслини, 3-4 белени домата, 100 г шунка на резенчета, 2-3 с.л.зехтин. Нaчин на приготвяне: Смесваме всички продукти, нарязани на с...

17 април

ЗАКУСКА Сусамени кравайчета Прoдукти: 500 г брашно, 2 яйца, 5 с.л. захар, 1 ч.ч. олио /или 200 г краве масло /, 2 ванилии, 1 пакетче амонячна сода, 2 ч.л. оцет, 1 белтък, 1-2 с.л. сусам. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото /или разме...

17 април

ЗАКУСКА Бюрек със спанак Прoдукти: 4 готови кори за баница, 1 кг спанак, 100 г сирене, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. краве масло, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го с кипяща вода, след което го отцеждаме и го на...

17 декември

ЗАКУСКА Кифлички с моркови Прoдукти: 1 пакетче маргарин, 100 г захар, 1 яйце, 250 г настъргани моркови, 500 г брашно, 1 пакетче амонячна сода, 1 с.л. кисело мляко, 1 ванилия, портокалова кора, мармалад, едро счукани орехови ядки, пудра захар за наръсване. Нaчин на...

17 декември

ЗАКУСКА Празеник Прoдукти: 300 г брашно, 150 г краве масло, 1/2ч.л. сол, 1 яйце; зa плънката: 1 кг праз, 3 с.л. разтопено краве масло, 4 жълтъка, 2/3 ч.ч. отцедено кисело мляко. Нaчин на приготвяне: Замесваме ронливо тесто от брашното, размекнатото масло, солта и р...

17 декември

ЗАКУСКА Топли пънчета Прoдукти: 150 г кайма, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 франзела, ким за поръсване. Нaчин на приготвяне: Смесваме каймата, яйцата и настъргания кашкавал. Нарязваме франзелата на парчета широки 4-5 см и ги издълбаваме така, че да имат дъно. Разпредел...

17 декември

ЗАКУСКА Оризови тиганици Прoдукти: 1 ч. ч. ориз, 1-2 яйца, черен пипер, 1-2 к.ч. брашно, 100 г сирене, сол, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Сваряваме ориза в подсолена вода, като внимаваме да не се развари. Прецеждаме и измиваме с хладка вода. Разбиваме яйца...

назаднапред
Начало