Още рецепти » Меню за

Още рецепти:

17 декември

ЗАКУСКА Бързи бухти Прoдукти: 250 г брашно, 1 кофичка кисело мляко, 50 г кристална захар, 1 яйце, 1/2ч.л. сода бикарбонат, 1 щипка сол, мазнина за пържене, пудра захар за поръсване. Нaчин на приготвяне: Разбиваме млякото заедно с яйцето, содата, солта и захарта. П...

17 май

ЗАКУСКА Гюзлеми Прoдукти: 400 г брашно, 1 ч.ч. вода, 1 яйце, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 щипка сол, 200 г сирене, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцето. Прибавяме водата, оцета, олиото, солта и брашното и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме ...

17 май

ЗАКУСКА Кашкавален кекс Прoдукти: 1 ч.ч. настърган кашкавал, 3 яйца, 5 с.л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 бучка /колкото орех/ краве масло. Нaчин на приготвяне: Намасляваме дъното на кексова форма и разстиламе вътре настъргания кашкавал на равномерен пласт. Разбив...

17 май

ЗАКУСКА Катми с мляко Прoдукти: 500 г брашно, 100 г краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 1/2ч.ч. вода, 1 жълтък, 15 г мая за хляб, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Нaчин на приготвяне: Претриваме маята със захарта и я разтваряме във водата. Прибавяме брашното и солта. Заб...

17 май

ЗАКУСКА Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, 1/2 пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, замесваме средно меко тесто. Точим го на кора с 0,5 см дебелина. Поръс...

17 май

ЗАКУСКА Просеник с лапад Прoдукти: 1 к.ч. царевично брашно, 1 к.ч. пшенично брашно, 1 бакпулвер, 300 г лапад, 100 г мазно сирене, газирана вода, сол. Нaчин на приготвяне: Смесваме двата вида брашно с бакпулвера и прибавяме ситно нарязания лапад, натрошеното сирене...

17 март

ЗАКУСКА Пирожки със сирене и сусам Прoдукти: 200 г краве сирене, 2 яйца, 1 к.ч. настърган кашкавал, 1 пакет бутер тесто, 1 к.ч. сусам, 1 пакетче краве масло, магданоз, джоджен. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето с вилица, добавяме настъргания кашкавал, яйца...

17 март

ЗАКУСКА Млин Прoдукти: 500 г брашно, 1/2ч.л. сол, 1 с.л. оцет, 1 ч.ч. разтопено краве масло, 250 мл вода; зa плънката: 200 г сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца. Нaчин на приготвяне: Замесваме меко банично тесто от брашното, оцета, солта и водата. Месим тестото ок...

17 март

ЗАКУСКА Пържени филийки по македонски Прoдукти: 500 г сухи франзели, 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 1 с.л. брашно, 1 пакетче краве масло, 1 щипка сол, 1 ч.л. кристална захар, пудра захар за поръсване. Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на филийки. Размиваме брашнот...

17 март

ЗАКУСКА Бухти-кравайчета Прoдукти: 4 яйца, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 с.л. прясно мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 щипка сол, брашно, колкото поеме, кора от лимон, 1 ванилия, пудра захар, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата с пудр...

17 март

ЗАКУСКА Панделки Прoдукти: 400 г брашно, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 щипка сол, 1 к.ч. пудра захар, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата с млякото и солта и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто. Ра...

17 ноември

ЗАКУСКА Тестени рулца Прoдукти:1 пакет готово бутер тесто, 250 г сирене, 4 с.л. сметана, 3 с.л. кисело мляко, 1 скилидка чесън, сол, смлян черен пипер, счукан ким, 100 г кашкавал, 1 лимон за украса Нaчин на приготвяне: Оставяме тестото леко да се отпусне, нарязв...

17 ноември

ЗАКУСКА Пирожки със сирене и сусам Прoдукти: 200 г краве сирене, 2 яйца, 1 к.ч. настърган кашкавал, 1 пакет бутер тесто, 1 к.ч. сусам, 1 пакетче краве масло, магданоз, джоджен. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето с вилица, добавяме настъргания кашкавал, яйцат...

17 ноември

ЗАКУСКА Вита баница с мая Прoдукти: 1 кг брашно, 1 кубче мая, колкото локум, 250 мл лимонада, 2-3 яйца, 250 г мас, 1 ч.л. сол, 300 г сирене за плънката. Нaчин на приготвяне: Разбъркваме маята в 50 мл топла вода, добавяме останалите продукти и омесваме меко тесто. Н...

17 ноември

ЗАКУСКА Пържени филийки с кашкавал Прoдукти: 500 г сух бял хляб, 2 яйца, 2-3 с.л. прясно мляко, 1 с.л. брашно, 1 1/2к.ч. настърган кашкавал, черен пипер, сол, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на тънки филийки. Разбиваме яйцата с млякото, при...

17 ноември

ЗАКУСКА Милинки със сух хляб Прoдукти: 1 кофичка кисело мляко, половин сух бял хляб, 200 г сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 к.ч. олио, 3 яйца. Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на малки кубчета, размесваме го с натрошеното сирене и разстиламе сместа в намаслена...

17 октомври

ЗАКУСКА Кашкавален кекс Прoдукти: 1 ч.ч. настърган кашкавал, 3 яйца, 5 с.л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 бучка /колкото орех/ краве масло. Нaчин на приготвяне: Намасляваме дъното на кексова форма и разстиламе вътре настъргания кашкавал на равномерен пласт. Разбив...

17 октомври

ЗАКУСКА Попара с кисело мляко, запечена в гювече Продукти за 1 гювече: 100 г сирене, 50 г краве масло, 2 филии бял хляб, 1 к.ч. кисело мляко, 1 яйце. Нaчин на приготвяне: Намазваме гювечето с масло и слагаме в него хляба, нарязан на малки залъци. Натрошаваме отгоре...

17 октомври

ЗАКУСКА Мекици без мая Прoдукти: 500 г брашно, 2 яйца, 250 г кисело мляко, 1/2ч.л. сода бикарбонат, 1 к.ч. хладка вода, 1/2ч.л. сол, 1 ч.ч. мазнина за пържене, пудра захар за поръсване. Нaчин на приготвяне: Пресяваме брашното заедно със солта и прибавяме към него р...

17 октомври

ЗАКУСКА Гевречета Прoдукти: 250 г брашно, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. захар, 2 яйца, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1/2ч.л. сол, 1 1/2к.ч. мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко със содата, а след това при непрекъсн...

17 октомври

ЗАКУСКА Солени гевречета Прoдукти: 200 г брашно, 1 пакетче сирене “Крема”, 1 яйце, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. запечен или смлян ким, 1 ч.ч. олио за пържене. Нaчин на приготвяне: От продуктите /без олиото/ замесваме меко тесто. С п...

17 септември

ЗАКУСКА Пирожки със сирене и сусам Прoдукти: 200 г краве сирене, 2 яйца, 1 к.ч. настърган кашкавал, 1 пакет бутер тесто, 1 к.ч. сусам, 1 пакетче краве масло, магданоз, джоджен. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето с вилица, добавяме настъргания кашкавал, яйца...

17 септември

ЗАКУСКА Млин Прoдукти:500 г брашно, 1/2ч.л. сол, 1 с.л. оцет, 1 ч.ч. разтопено краве масло, 250 мл вода; зa плънката: 200 г сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца. Нaчин на приготвяне: Замесваме меко банично тесто от брашното, оцета, солта и водата. Месим тестото око...

17 септември

ЗАКУСКА Бухти на фурна Прoдукти: 750 г брашно, 200 г пудра захар, 200 г краве масло, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. амонячна сода, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. смлени орехови ядки. Нaчин на приготвяне: Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме заедно със ...

назаднапред
Начало