Още рецепти » Певицата Александра Раева

 Певицата Александра Раева

Две години след тежко разочарование и раздяла с годеника си, най-сетне е щастливо обвързана. Предстои й актьорски дебют в тв-сериала „Седем часа разлика”. Емоционалната й натура често надделява над разума, но тя варва, че е за добро
Гмуркането я изправя на крака след раздялата с бившия й годеник. От осем месеца е романтично обвързана с DJ Дончо, с когото и работят заедно. Отрича тя да е причината за развода му

Александра Раева е родена на 24 септември 1980 г. в София.

Родителите й Илия Раев и Наталия Бардская са актьори. Сестра й Веселина, която е с 12 години по-голяма от нея, също е завършила НАТФИЗ и преподава там. Влюбена в рисуването и музиката, Алекс завършва музикалното училище „Любомир Пипков” с оперно пеене и пиано, а след това - моден дизайн и пространствено оформление в НХА. С братовчедка си разработват модния бранд Agata. Въпреки успеха Алекс не се взема на сериозно като дизайнер. Към днешна дата страни от общия им бизнес, защото смята, че не може да носи повече от две дини под една мишница. Гласът на певицата е лирико-спинтов сопран - нито много висок, нито много нисък, но с голяма плътност. Освен за хард рок парчета той идеално пасва и за оперни арии. На на последните гласовитата дама набляга предимно в банята, в кухнята и там, където има добро настроение и добра акустика.
Участията на Александра минават на принципа на пълната импровизация. Диджеят подготвя сетлист по свой избор и Раева пее върху него.
Има тапия за инструктор по дайвинг и гмуркането е сред основните й методи за разпускане. Новата й страст в екстремните спортове е маунтинбордът, хибрид между сърф и сноуборд.

Новината около нея е ролята в тв-сериала, режисиран от Маги Халваджиян, „Седем часа разлика”.

След като толкова години е била обградена с актьори и е израснала зад кулисите на театрите, Александра най-сетне се е решила да се пробва в семейното амплоа. Не крие, че доста се притеснявала на кастинга, било й свито дали въобще ще се получи. „Мина доста време, докато разбера, че съм одобрена - разказва Алекс - Гледам как се справя Яна Маринова в „Стъклен дом” и се вдъхновявам. За необременен с ценз за занаята човек играе с лекота и стои супер на екран. Та, ето, рекох и аз да се бутна - непрофесионалист сред цялото съзвездие в каста. Въпреки че съм отраснала сред големи имена в гилдията, ми е суперпритеснено да общувам с тях като с равен.”
За героинята си подсказва, че е на възраст, близка до нейната, и музикантка като самата Александра: „Тя е българка, живееща в Ню Йорк, действието се развива между два континента.”

Клишето „беквокалистката на Слави” я преследва макар отдавна да е скъсала с шоуто на Дългия.

Не, не иска да бяга от миналото. По-скоро държи да продължава напред. Доверява, че това е най-силният й период, който я е научил на всичко в професионален план. А в личен - да отстоява себе си.
Покрай изписаното за нея и Слави се е научила да бъда непукист. „Имам добро чувство за самоирония и затова не преживявам слуховете по мой адрес особено тежко - разкрива брюнетката. По-важното е, че и близките ми са дресирани да не се връзват на тези истории. Както се случва с повечето колеги, напуснали шоуто, в момента не поддържам връзка със Слави. Явно така ни приема, като врагове. Веднага ме зачеркна.”
Най-скъпите до сърцето й хора я наричат Али. Та, тъкмо Али признава, че никога няма да свикне със света на Алекс, този на шоубизнеса и суетата. „Това не е моето място”, отсича екзотичната красавица, наследила от руската си майка дълбоката емоционалност и непоправимата виталност. Казва това, за миг се замисля и добавя: „Със сигурност мястото ми е под водата, там ми е най-добре. Някак е много чисто всичко долу. Чисто - толкова различен свят, недокоснат от човек!” А какъв е човекът от нейния свят? „Съвсем обикновен, с моето усещане за света. - отвръща певицата - То не е изкуствено, а истинско.”

За страстта си към гмуркането и прекрасния подводен свят чаровната дама може да говори с часове.

Не крие, че по тях я е запалил бившият й годеник, бизнесменът Камен Атов. По ирония на съдбата именно гмуркането я вади от тупика, в който изпада заради него. „Това е най-хубавото от връзката ми с Камен, той ме научи да се гмуркам. И ми подари една много по-трайна любов”, без злост или притворство споделя Алекс.
Двамата с Камен се разделиха скандално през 2009-а, след което певицата сензационно разкри, че помежду им дълго са се вихрили драми, че той и изневерявал и дори й посягал, а тя смирено търпяла. Разкая се, че си е позволила след такова унижение да се опита да продължи. В крайна сметка, от тази си връзка Александра излезе пречистена и...по-лека с 24 килограма. Свали ги за седемте месеца, през които реанимираше вкъщи, и напълно се промени не само физически. Малкото момиче, готово да позволи да бъде лъгано, порасна и стана красива млада жена.
И преди промяната, и след нея, очарователното чувство за хумор и хапливата самоирония са личната запазена марка на Алекс.
„Тя е на наши колеги актьори детенце. Много е смешна. - умилява се комикът Любо Нейков - Уникално чувство за хумор! Има много таланти. Единственото, което не ми харесва, е, че като е в труден период, просто се затваря, изчезва. Тя е широко скроен човек. Човек, с когото винаги можеш да се забавляваш.

Всяка среща с нея е смях, смях, смях.

Много смях! Има жесток автохумор. С всичко се шегува. Не е болно амбициозна, концентрира се по много забавен начин, прибира се в себе си. И може да имитира страхотно. Има уникален поглед за това.”
Преди да се впусне в телевизионната си „авантюра”, наречена „Седем часа разлика”, именно Любо е човекът, който дълго и постоянно я провокира най-сетне да вкара в действие актьорския си талант. Александра и днес се бои от жестокия си комплекс, че „от камерата някак си ще се свие”. „Този мой хумор е някак си, само за маса - колебливо размишлява брюнетката - Мене много трудно можеш да ме вкараш в рамки. Да прочета един скеч е едно, съвсем друго е да направя роля. Дано не се изложа.”
Две години след голямото си разочарование в любовта Алекс е щастлива, че вече няма нужда да крие романа си с този път, мъж на нейните години. За връзката й с DJ Дончо, с когото и работят заедно, се изписа доста, още преди да я афишират официално. Близките на бившата му съпруга бяха готови да я линчуваття не се поддаде.
„Неведнъж съм казвала, че разривът в едно семейство не идва с появата на трети човек, истинският проблем е в основата му. - рзсъждава някогашната беквоскалистка на Ку-ку Бенд - Когато се появи искрата между нас, те вече бяха преценили, че нямат общ път и бяха приключили в емоционално отношение. Закачката ни стана три дни преди да замина за Малдивите и като се върнах, той вече бе взел решение за себе си без никакъв натиск от моя страна. При нас любовта дойде след година и половина, бачкахме цяло лято по морето.” Не, не са се събрали още тогава, както се писа. Заедно са от осем месеца.

Алекс признава, че за първи път се влюбва в мъж, с когото са почти връстници, а не в значително по-възрастен от нея мъж.

„Не знам откъде съм го развила тоя маниер да общувам приоритетно с по-големи хора. - чуди се певицата - Дали заради това, че майка ми ме е родила малко преди да навърши 40... Ето, още 4-годишна бях влюбена в актьора Марин Янев, който можеше да ми бъде татко. Ще излъжа, ако кажа, че не изпитвах известни съмнения към възрастта. А и Дончо е диджей, работата му предполага бесни купони, отзивчиви фенки на едно позвъняване разстояние... За година и нещо обаче той ми показа отговорност и отношение, които досега не съм виждала в мъжете, по-големи с 15 години от него. Този човек притежава чисто детско любопитство към света и изключително възпитание. Това ме впечатли най-много, защото аз също съм възпитана от интелигенти хора и търсех адекватно поведение и в човека отсреща. По-зрелите ми партньори така и не показаха такова.”
Александра се радва, че цялата й рода се радва на новата й тръпка. „Майка ми никога не е оценявала приятеля ми по неговите качества, а според начина, по който ме кара да се чувствам. - разказва гласовитката - Ситуацията между нас е огън в момента. Но хем сме влюбени и се обичаме, хем цялата тази страст избива в разумни граници. Като при двойка, живяла дълго заедно.

Хармонията ни прави още по-силни и в работата, където сме тандем.

Доста колеги се оплакват, че не знаят как да експлоатират потенциала си. Късметлийка съм, че намерих начин да осребрявам своя. С Дончо имаме доста работа и правим музиката, която обичаме.”
Александра Раева често споменава, че е готова да стане майка. С Дончо естествено, са обсъждали това. „Той е по-трезв от двама ни в това отношение. - разкрива певицата - Професията ни е ограничена като време и лично пространство, превърнала ни е в нощни птици. Ангажиментите ни не подлежат на планиране и това не ни гарантира финансова стабилност. Но като с всяко прекрасно нещо и детето ще се появи, когато най-малко го очакваш. Убедила съм се, че колкото по-свободно живея живота си, толкова по-щастливи неща ми се случват. Имах идея да забременея ин витро, когато нямах човек до себе си. Но се отказах, тъй като искам детето ми да отрасне в семейство от двама души.”

Родителите на Алекс са идеалното семейство не само в нейните очи.

Възпитали са я като „ужасен романтик”. Тя обаче, напоследък нещо отстъпва и твърди, че не се вижда в бяла рокля. Казва, че продължава да вярва в брака, но принципите, които хората вече не отстояват, я объркват: „Предпочитам връзката без подпис, в която отговорността и личният компромис са си същите. Но без опцията да делите ризи и тостери по време на развода. Сестра ми вече 15 години живее щастливо на семейни начала с половинката си и ми е светъл пример. Не искам да се виждам в бяла рокля, защото не искам и да свършвам в съда после, като мине приказката.”

От кухнята на Алекс

Пълнен калмар на скара

Продукти за 1 порция: 1 калмар, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 20-30 г сирене, 40 г доматен сос, риган, магданоз, зехтин.

Нaчин на приготвяне: Измийте добре чушките, почистете ги от дръжките и семките и ги нарежете на ситно. Сложете ги в дълбока купа и ги смесете с доматения сос. Разбъркайте добре. Добавете сиренето към сместа с чушките и отново разбъркайте. Накълцайте ситно ригана и магданоза и поръсете обилно. Отрежете пипалата на калмара и ги оставете настрани. Напълнете хубаво тубата на калмара със сместа със сиренето и я затворете, като я забодете с клечка за зъби. Намажете напълнения калмар със зехтин и го запечете върху силно сгорещена скара за 1-2 мин от всяка страна. Запечете и пипалата, като внимавате да не ги прегорите, тъй като те са по-тънки.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

Физалисът заслужава повече внимание

Малцина са хората у нас, които познават вкуса му, а още по-малко са любителите, които го отглеждат. Но който го е вкусил, не може да не е оценил високо вкусовите му достойнства, а който веднъж го е о...

Постни манджи с леща

Леща яхния Прoдукти: 500 г леща, 2 глави лук, 1 морков, 1 резен целина, 1 глава чесън, 1 с.л. чубрица, черен пипер, сол на вкус; за запръжката: 4-5 с.л. олио, 2 домата или 1 с.л. доматено пюре, 1...

Лечимо ли е кривогледството?

Кривогледството е по-често изразено при далекогледство на очите и то при по-високи степени на далекогледство. В тези случаи окото се напряга повече, за да се съсредоточи върху даден предмет. И при тов...

Как да си отгледаме банан?

Бананите не само съдържат витамин В6, витамин С и калий, но широко се използват за закуски, десерти, а даже и в ястия. Освен това бананът е екзотично за нашите климатични условия растение, с което вс...

Начало