Още рецепти » Фън Шуй за стайните растения

 Фън Шуй за стайните растения

При избора на стайни растения на първо място се ориентирайте по собственото си чувство. Някои на пръв поглед безобидни растения могат да събират енергията ви и дори да предизвикват различни заболявания. Затова, ако при покупката на стайно растение нещо не ви хареса, то по-добре да се откажете от него. Помнете, че най-често енергийни вампири са екзотичните растения.

Старайте се в дома ви винаги да има свежи цветя. Особено в гостната. Специалистите по Фън Шуй са уверени, че разположените в тази зона цветя внасят в дома късмет и богатство. Но ако цветята започнат да увяхват, най-добре е да се избавите от тях. Бодливите растения е най-добре да не бъдат в дома ви, особено в спалнята. Те обикновено стават причина за караници и скандали между мъжа и жената.
Ако сте решили да измените нещо в живота си, си вземете теменужка. Тези цветя ни правят по-открити, придават ни допълнителна сила и помагат в началото на нови дела. Освен това теменужките ни избавят от нерешителността и прекомерната срамежливост.
В дома ви задължително трябва да има фикус. Това растение гаси излишната агресивност в членовете на семейството и ни настройва на позитивна вълна. А бръшлянът може да ни помогне да се избавим от завистливите погледи на съседите.
Лимоновото дърво е лечител, според специалистите по Фън Шуй. Ако някои от членовете на семейството е заболял, то трябва да поставите лимон в стаята. Ще видите, че болният скоро ще се поправи. Подобно действие има и алоето.
Имайте предвид, че растенията, отгледани като бонсай, могат да донесат в дома ви много неприятности. Спреният растеж затруднява притока на нова енергия в жилището, заради което в семейството започват неприятности. Самотните жени е най-добре да не поставят растения в спалнята си. Вместо това могат да поставят един съд с нар. Нарът от древни времена се явява символ на плодородието и затова се смята за едно от основните растения, които могат да ни помогнат със зачатието.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Холестеролът - какво трябва да знаем

Едни от честите въпроси, свързани с холестерола са: колко опасно е повишаването му, какви видове холестерол има и кои са нормалните и повишени стойности; кои лекарства са най-добри срещу холестерола; ...

Иглолистни растения украсяват хола

От иглолистните култури за стайни са пригодни едва няколко вида, произлизащи от влажните субтропични райони на Австралия, Япония, Китай, Южна Америка. Като пример може да послужи араукарията. С нейн...

10 въпроса към гинеколога

Търсим всякаква възможност да избегнем, понякога се боим и почти винаги се стесняваме да зададем жизненоважни въпроси. Забравете за неудобството, за да си спестите по-сериозни проблеми. 1. Безпок...

Зимна приказка в градината

През лятото градината прелива от цветово разнообразие. Празнична пищност й придават храсти, дървета и цветя, които ухаят и ни радват с богатството на багри и оттенъци в топлите слънчеви дни. Затова по...

Начало