Още рецепти » Ще си имаме още едно дете!

 Ще си имаме още едно дете!

Появата на второ дете в семейството се изживява трудно от неговото братче или сестриче, особено ако е невръстно. Светът, съставен от „мама, татко и аз", изведнъж се срива напълно, а виновник за това е едно ревящо непознато същество, което обсебва изцяло времето и вниманието на родителите.
Съобщете му новината в самото начало на бременността. Преценете кога е най-подходящият момент, но все пак не изчаквайте много, за да не се досети само и да не остане с впечатление, че криете от него - това ще го нарани дълбоко.
Възможно е наследникът ви да преживее тежко новината: да започне отново да се напикава или да говори нечленоразделно като естествена реакция на желанието му да си остане вашето бебе и така да предотврати появата на ново. Отделете му повече време, играйте с него, бъдете по-нежни. С наближаване на раждането го предупредете, че бебето плаче много, не може да ходи или да говори. Така ще му спестите много излишни разочарования.
Създайте първите контакти между детето и неродения си наследник още по време на бременността.
Покажете му как мърда - легнете и подредете няколко кубчета на пирамида върху корема си. Когато бебето ритне, кубчетата ще се изсипят, а това ще направи силно впечатление на детето. Поставете ръката му върху корема си - то ще се почувства свързано чрез вас със загадъчното човече.
Помолете партньора си да му обръща повече внимание, докато са сами вкъщи, и да се държи с него като с голям човек - нека двамата отидат на кино, на ресторант.
Направете всичко възможно детето да си е у дома, когато се върнете с бебето. Включете го в суматохата по настаняването в детската стая. Всяка отговорност, свързана с малкото човече, ще го накара да го почувства по-близко и да го обикне постепенно.

Автор: Весела Гигова

Представяме Ви:

Познавате ли тези формировки?

Многогодишните части на главината - стъблото, рамената и кордоните, както и тяхната височина и пространствено разположение определят формировката (формата) на резитбата. В зависимост от височината на ...

Дайте микроелементи на растенията

Зеленчуковите растения като живи организми се нуждаят за правилното си развитие от микроелементи. Липсата им макар и в минимални количества в почвата води до съществени изменения на растенията, а в ня...

Осигурете оптимални условия за цикламата

Сред цветята, които ни радват с цветове през зимата, особено място заема цикламата (Cyclamen persicum). Името идва от гръцката дума kyklas (кръг) и е свързано с формата на клубена.Това прелестно цвете...

Как се гледа палма в стая

Във връзка с южния произход на палмите техните изисквания към факторите на околната среда са високи и съществува пряка зависимост между тях. Така например при повишаване количеството на светлината, ес...

Начало