28.09.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 1626 |  0 
Терасата става зелена стая за отдих
Обичам да си пия кафето на двора сред цветята, около мен да има много зеленина, а вечер да седя до късно в градината на свещи. Колко пъти сте чували съседките ви да мечтаят на глас. Не се отчайвайте, че нямате градина. С малко повече желание и най-малката тераса може да стане прекрасна стая за отдих на открито в сърцето на големия град. Необходимо е подготовката за това да започне малко по-рано, но ако сте закъснели или не умеете да отглеждате сами разсад, набавете си готов посадъчен материал.

Подберете няколко тоналности
На един и същи вид петунии, например различни нюанси на лилаво. Освен това изберете да има каскадни видове, които да се стелят през терасата. Засадете от тях и в съдовете, които ще закачите високо над главата си.

В едно сандъче насадете дребноцветни гергини,
Които ще ви зарадват с цвят малко по-късно, а друго запазете за декоративния слънчоглед, който ще грейне като слънце в средата на лятото.

Вашата лятна стая за отдих няма да е завършена, ако не подберете подходяща мебелировка.
Нужна ви е масичка за чашите с кафе и сок. В случая тази роля може да играе голяма стара саксия, върху която е закрепена тежка метална скара. Столовете могат да бъдат и от ратан, но в комбинацията от дърво и метал има немалко романтика. Ако набързо си ушиете възглавнички с цветни мотиви, картината ще е почти пълна. Закачите ли обаче няколко шарени китайски фенера, за осветяване през нощта, всички наоколо ще разберат, че и панелът има своя чар, когато е облагороден с цветя и дребни аксесоари.
04.05.2018 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022