Продукти:
• 500 г ягоди
• 250 г захар
• половин бутилка бяло вино
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Избираме 10-12 по-твърди ягоди, измиваме ги и ги оставяме да се отцедят.
Пресоваме останалите ягоди, прибавяме виното, водата, захарта и лимоновия сок. Бъркаме, докато захарта се разтвори.
Изстудяваме супата в хладилника, разливаме я в подходящи чаши и добавяме целите ягоди.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...