Продукти:
• 3 кг чушки
• 3-4 глави лук
• 2 кг домати
• 1 ч.ч. олио
• 2 китки магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно. Изпичаме чушките и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в загрятото олио. Прибавяме чушките и ги поизпържваме. Сваляме от котлона и посоляваме.
Варим доматите, докато се сгъстят. Посоляваме и по желание слагаме малко захар, за да убием киселия вкус. Подправяме със ситен магданоз. Оставяме соса да поизстине.
В буркани редим ред чушки с лук, ред доматен сос, докато изчерпаме продуктите. Последният слой трябва да е доматен. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...