Продукти:
• 1 кг кисели ябълки
• 100 г пудра захар
• 2 ванилии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар за белтъците
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на филийки заливаме ги с 1 к.ч. вода и ги задушаваме на умерен огън. Когато омекнат, ги изваждаме и ги претриваме през цедка.
Прибавяме към полученото пюре пудрата захар и ванилията. Разбиваме сместа добре и я изсипваме в огнеупорен съд, като и даваме пирамидообразна форма.
Разбиваме на твърд сняг белтъците заедно със захарта. Покриваме с тях ябълковата пирамида и запичаме сладкиша в умерена фурна, докато глазурата леко порозовее.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...