Продукти:
• 4 ябълки
• 50 г краве масло
• 3-4 с. л. кафява захар
• сока от 1 портокал
• 150 мл бяло десертно вино
• 50 г микс от сушени плодове (стафиди, смокини, фурми)
• 50 г орехови ядки
• 2-3 щипки индийско орехче
• масло за намасляване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в тенджера, добавяме захарта и я карамелизираме. Заливаме с изцедения портока-лов сок и виното, разбъркваме и оставяме да кипне.
Прибавяме нарязаните на дребно сушени плодове и ги задушаваме на тих огън около 10 минути. Маха-ме тенджерката от огъня и прибавяме натрошените орехови ядки, разбъркваме и овкусяваме с индийско-то орехче.
Почистваме и издълбаваме ябълките, пълним ги с приготвената смес и подреждаме в намаслена тавичка. Ако ни остане от сместа за пълнене, сипваме я около подредените ябълки. Печем 15-20 минути при 180°С.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...