Кулинарни рецепти » Млечна супа с ръжено брашно

 Млечна супа с ръжено брашно
(Финландия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л прясно мляко
• 4 яйца
• 100 г ръжено брашно
• 1 ч. л. сол
• 2 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата, поръсваме ги със сол и захар. Добавяме брашното и разбъркваме. Наливаме 100 мл от прясното мляко и разбиваме на гладка кашичка. От нея правим топчета.

Възвираме останалото мляко и в него пускаме едно по едно топчетата. Варим около 30 мин. Супата е готова, когато топчетата изплуват на повърхността.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало