Продукти: (за 4 порции)
• 600 г сварена или консервирана царевица
• 2 картофа
• 1 глава лук
• 1 л прясно мляко
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и пържим още 1-2 мин. Поръсваме брашното и при непрекъснато бъркане наливаме млякото.
Изчакваме супата да заври, прибавяме дафиновия лист, посоляваме и сипваме половината от царевицата. Варим 15-20 мин, оставяме супата да поизстине, изваждаме дафиновия лист и пасираме.
Прибавяме останалата царевица, загряваме няколко минути на огъня и поднасяме.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...