Продукти:
• 250 г брашно
• 150 г пудра захар
• 7 яйца
• 200 г мед
• 2 с. л. какао
• 70 г смлени орехи
• 100 г ситно нарязани портокалови кори
• 100 г стафиди
• 1/2 ч. л. ароматична смес от канела и анасон
• 4 с. л. топла вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер сместа от жълтъците, меда, водата, портокаловите кори, какаото, канелата и анасо-на до появяването на пяна.
Разбиваме белтъците и пудрата захар на твърд сняг, прибавяме ги към първата смес. Добавяме брашно-то като продължаваме да разбиваме с миксера. Накрая прибавяме смлените орехи и стафидите.
Получената смес печем в намаслена и посипана с брашно форма. Покриваме с глазура след като леко изстине.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...