Продукти:
• 250 г брашно
• 150 г пудра захар
• 7 яйца
• 200 г мед
• 2 с. л. какао
• 70 г смлени орехи
• 100 г ситно нарязани портокалови кори
• 100 г стафиди
• 1/2 ч. л. ароматична смес от канела и анасон
• 4 с. л. топла вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер сместа от жълтъците, меда, водата, портокаловите кори, какаото, канелата и анасо-на до появяването на пяна.
Разбиваме белтъците и пудрата захар на твърд сняг, прибавяме ги към първата смес. Добавяме брашно-то като продължаваме да разбиваме с миксера. Накрая прибавяме смлените орехи и стафидите.
Получената смес печем в намаслена и посипана с брашно форма. Покриваме с глазура след като леко изстине.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...