Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки крака
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук,
• 2 яйца
• оцет
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме краката да се варят в подсолена вода. Щом омекнат, ги изваждаме и нарязваме месото на ивици.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме брашното и червения пипер и заливаме запръжката с бульона, в който сме варили краката. Оставяме да ври 15 мин и прибавяме месото от краката, а след малко - дребно нарязания магданоз.
След като свалим супата от огъня, подправяме с яйцата, разбити в оцета, и сервираме с кубчета запържен хляб.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...