Кулинарни рецепти » Тиквеница

 Тиквеница

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 150 г сухо мляко
• 1 кг тиква
• 4 яйца
• 100 г захар
• 1 щипка канела
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. Набождаме го на няколко места с вилица и го печем около 15 мин при температура 220°С, докато побелее, но без да го препичаме.

Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета, наливаме малко вода и я варим около 20 мин. След това я разбиваме на пюре.

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и канелата и разбъркваме. Сипваме сместа при тиквеното пюре и разбъркваме отново.

Разстиламе пюрето върху тестената подложка и печем тиквеницата около 30 мин при температура 200°С. После я изваждаме от фурната и я поръсваме с пудра захар, докато е още топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало