Кулинарни рецепти » Зелева гарнитура

 Зелева гарнитура

Продукти:

• 1 малка зелка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. ким
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме горните листа на зелката и я нарязваме на едро, като отстраняваме кочана и твърдите части. Посоляваме, заливаме с малко бульон или вряща вода и варим на тих огън, докато зелето поомекне.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и също го запържваме. Поръсваме с кима и червения пипер и наливаме малко от зелевата отвара.

Изсипваме разредената запръжка върху зелето и, ако е необходимо, прибавяме малко бульон или вода. Задушаваме зелето 8-10 мин да остане на мазнина.

Поднасяме като гарнитура към кренвирши или запържени наденички, картофени или оризови кюфтета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало