Продукти:
• 1 кг миди с черупките
• 250 г сварени скариди
• 150 г ориз
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2 люти чушки
• 1 червена пиперка
• 1 жълта пиперка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• 4 ч.ч. силен рибен бульон
• 2 пъпки карамфил
• 1 ч.л. сушен естрагон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните целина и морков и също ги запържваме. После сипваме ориза и пържим още 2-3 мин.
Нарязваме лютите чушлета на пръстенчета, слагаме ги при ориза, сипваме бульона и подправяме с естрагона, счукания карамфил, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.
Отделно варим почистените миди в подсолена вода. След 3-4 мин ги изваждаме и ги слагаме в супата заедно с почистените скариди и нарязаните пиперки. Варим още 5-6 мин и поднасяме супата гореща.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...