Кулинарни рецепти » Скумрия на скара с орехов сос

 Скумрия на скара с орехов сос

Продукти:

• 1 кг филе от скумрия
• 100 мл олио
• 100 г масло
• 150 г орехови ядки
• няколко скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
• 1/2 кг картофи
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме на порции рибното филе. Посоляваме го и поръсваме с черния пипер. Топваме го в олиото и печем на скарата. Подреждаме филето в подходяща чиния.

Счукваме ситно орехите и ги попарваме със 100 мл вода или рибен бульон, след което смесваме със счукания чесън и ситно нарязания магданоз.

С този сос заливаме изпечените филета и ги сервираме с варени картофи, залети с разтопено масло и посипани със ситно нарязан магданоз.

Автор: Роси Петкова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало