Кулинарни рецепти » Боб с рагу в гърне

 Боб с рагу в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. зрял боб
• 500 г рагу
• 1 глава лук
• 1 суха чушка
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ. На другия ден го изплакваме и го сипваме в гърнето. Напълваме гърнето до средата с вода. Когато водата заври, я изливаме и наливаме друга вода, която трябва да е гореща, за да не се пукне гърнето.

Прибавяме сухата чушка, рагуто и нарязаните лук и морков. Посоляваме, захлупваме плътно гърнето и задушаваме на умерен огън. Когато месото омекне, го изваждаме, обезкостяваме и го връщаме обратно в гърнето.

Отделно сгорещяваме олиото и запържваме в него брашното и червения пипер. Сипваме запръжката в гърнето и го държим още няколко минути на огъня, като преди да го отстраним поръсваме ястието със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало