Кулинарни рецепти » Супа от зелена бакла с чесън

 Супа от зелена бакла с чесън

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зелена бакла
• 20 зелени джанки
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме баклата на малки парченца и я пущаме в 6 ч.ч. вряща вода. След 5-6 мин прибавяме ситно нарязаните чушка, лук и морков.

Когато зеленчуците омекнат, слагаме джанките и варим още 5-6 мин.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме брашното, размито с 1 к.ч. топла вода, счукания чесън и разтопеното масло. Поръсваме супата със ситно нарязан копър и смлян черен пипер и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало