Продукти:
• 1 авокадо
• 3 с.л. сирене рикота
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 домата
• 1 глава лук
• 1 зелена чушка
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме авокадото и го нарязваме на кубчета. Добавяме сиренето и лимоновия сок, посоляваме и пасираме сместа.
Нарязваме много ситно лука, чушката и обелените домати. Прибавяме ги към пастета и разбъркваме. Охлаждаме много добре преди да сервираме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...