Продукт:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. ситно натрошено сирене
• 1 малка глава лук
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 3 скилидки чесън
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме киселото мляко в платнена торбичка /или в торбичка от многослойна марля/ и го оставяме да се изцежда една нощ.
Разтопяваме сиренето на водна баня заедно с маслото. След това при непрекъснато бъркане прибавяме изцеденото кисело мляко. Като продължаваме да бъркаме, прибавяме ситно нарязания магданоз, стритата чубрица, счукания чесън и сол на вкус.
Поднасяме пастета, намазан върху сандвичи или върху хапки.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...