Непотребната кофа може да стане център на оригинална леха. За тази цел се взема стара кофа – желязна или пластмасова, в стените на която с помощта на гвоздей се правят отвори. Кофата се закопава в земята така, че горният й край да се намира на нивото на повърхността на почвата. После кофата се запълва с компост, а около нея се засаждат зеленчуци – домати, краставици и др. При поливане водата се налива в кофата – така тя преминава през компоста и постъпва в почвата, обогатена с хранителни вещества.
Сега е периодът, когато започва отглеждане на късното главесто зеле, един от основните зеленчукови видове за нашата страна. През вегетацията му един от най-честите неприятели е голямата зелева пеперуд...
Най-предпочитан от любителите градинари е средно ранният пипер. Реколтата от него се използва както пряко в кухнята през летните месеци, така и по-късно за консервиране по различни начини или за сушен...
Китайската роза е сравнително здраво растение. Напада се рядко от болести и се отглежда лесно. За да се развива добре и да дава много цветове тя се нуждае от обилна светлина. Не понася обаче прякото с...
Тази болест, къдравост по прасковата, е разпространена из цялата страна. Най-вече страдат дръвчетата в по-хладните и влажните райони. Нищо обаче не гарантира сигурността на прасковите и по другите мес...