Градина » Запазете по-дълго листното цвекло

 Запазете по-дълго листното цвекло

Манголдът или както го наричат листно цвекло е много полезен зеленчук. За храна се използват листните петури, а дебелите листни дръжки се употребяват сварени както цветното зеле или свещите на аспержите.
През есента, като се запазва връхната пъпка, растенията може да се поставят за доотглеждане, изваждайки ги внимателно от почвата. Засаждат се в студени парници или в пясък в избени помещения. През зимата растенията продължават да растат. Така градинарите доотглеждайки растенията ще имат дълго време пресни зелени листа. Покаралите при липса на светлина листа са по-нежни и вкусни от тези, израсли на светло.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Една маслодайна роза ще парфюмира цяла градина

Маслодайната роза е нашата гордост. Българският аромат на гюл все още е ненадминат. В миналото розовото масло неслучайно е наричано течното злато на България. За получаването му е необходимо розата да...

Как да поддържаме почвата под плодните дръвчета?

Почвата под плодните дръвчета в градината е най-добре да се поддържа във вид на черна угар. За тази цел през есента или пролетта под всяко дръвче трябва да се внасят органични и минерални торове (азот...

За многоетажния лук почивка няма

При живораждащия (многоетажния) лук (Allium cepa var. proliferum) липсва период на покой, а при топъл климат той може да се развива постоянно. До образуване на цветното стъбло многоетажният лук не се ...

Искате ли вашите тикви да са най-големи?

Сега е моментът да започнете подготовката за тяхното отглеждане. Много добре ще е да изберете за тях място, на което сте отглеждали през тази година домати, пипер, краставици, патладжан или фасул. Сег...

Начало