Градина » Запазете по-дълго листното цвекло

 Запазете по-дълго листното цвекло

Манголдът или както го наричат листно цвекло е много полезен зеленчук. За храна се използват листните петури, а дебелите листни дръжки се употребяват сварени както цветното зеле или свещите на аспержите.
През есента, като се запазва връхната пъпка, растенията може да се поставят за доотглеждане, изваждайки ги внимателно от почвата. Засаждат се в студени парници или в пясък в избени помещения. През зимата растенията продължават да растат. Така градинарите доотглеждайки растенията ще имат дълго време пресни зелени листа. Покаралите при липса на светлина листа са по-нежни и вкусни от тези, израсли на светло.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Кога да проредим завързите на овошките

Цикълът на плододаването е доста сложно биологично явление. То започва с диференцирането на плодните пъпки и преминава през редица междинни етапи (зимен покой на пъпките, цъфтеж, опрашване, оплождане,...

Не закъснявайте с разсаждането на карфиола

Цветното зеле е взискателно към условията за отглеждане. Най-добре се развива при температура 14-18 градуса от началния растеж до образуване на главите. При настъпване на горещините (28-30 градуса) гл...

Как да спасим замръзналия лимон

Хиляди домакинства у нас отглеждат по някое цитрусово дръвче: лимон, мандарина и т.н. Най-зиморничав е лимонът. Той не понася температура под нулата. Първи замръзват младите плодчета, растящите летора...

Отгледайте си тубероза в саксия

Тубероза е популярното наименование на едно приказно красиво цвете, познато още като Polianthes tuberosa. Това растение няма нищо общо с популярната бегония тубероза. Името „тубероза”, се обяснява с ...

Начало