Градина » Запазете по-дълго листното цвекло

 Запазете по-дълго листното цвекло

Манголдът или както го наричат листно цвекло е много полезен зеленчук. За храна се използват листните петури, а дебелите листни дръжки се употребяват сварени както цветното зеле или свещите на аспержите.
През есента, като се запазва връхната пъпка, растенията може да се поставят за доотглеждане, изваждайки ги внимателно от почвата. Засаждат се в студени парници или в пясък в избени помещения. През зимата растенията продължават да растат. Така градинарите доотглеждайки растенията ще имат дълго време пресни зелени листа. Покаралите при липса на светлина листа са по-нежни и вкусни от тези, израсли на светло.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Резитбата си иска майстора

Резитбата е едно от най-специфичните и най-трудно за провеждане мероприятия, особено от любителите овощари. Когато своевременно и правилно се извършва, то може да окаже силно положително влияние върху...

Може да изнасяте навън и патладжана

Искате ли да отглеждате патладжани, още при обработката на мястото за засаждане трябва да се съобразите с кореновата му система, която достига до 90 см. Затова не бива да се пропуска есенната дълбока ...

За червени чушки се подгответе още сега

Пиперът е взискателна култура. Той е топлолюбиво и светлолюбиво растение. Оптималната температура за развитието му е 25-30°С. При 0.3 до 0.5°С растенията загиват. Изисква и изобилна слънчева светлина...

Хубав разсад става в топъл парник

Не е проблем да се отгледат няколко стръка разсад ранни домати в топло помещение на жилището, редом със стайните цветя. Но когато става въпрос за по-голямо количество, е нужна по-голяма разсадна леха...

Начало