Градина » Внимавайте с патладжана

 Внимавайте с патладжана

Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Време е да засадите късните домати

Семената на късните домати се засяват обикновено от края на май до 10 юни. Разсадът се отглежда на открити лехи. При подготовката им се наторяват балансирано с азотни, фосфорни и калиеви торове, като ...

Подреждайте внимателно растенията в двора

Известно е, че растения, които растат редом едни до други, взаимно си влияят. Някои си помагат в битката срещу вредителите, но други съвсем не могат да се понасят. Картофите, засадени между ябълките...

Слаборастящите лози не се колтучат

Колтуците са страничните леторасти, израснали от летните пъпки по възлите на главния летораст. Премахването им изцяло или отчасти е известно като колтучене. Формираната върху колтуците листна площ при...

Мога ли да размножа разкошния си клематис?

Има доста видове декоративен клематис, но всички те се размножават трудно. Това, разбира се, не бива да ви тревожи. Ако спазвате правилата, ще успеете. Клематисите се размножават чрез семена и по веге...

Начало