Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.
Алената геснерия (Gesneria cardinalis) представлява клубеново тревисто растение, чиято родина са Антилските острови. Височината й може да достигне до 30 см. Листата й са с дължина 12-18 см, овални или...
Гроздето на раннозреещите сортове лози е готово за консумация от 10 август до началото на септември. Като ранозреещи се отглеждат следните десертни сортове лози: - Кардинал - американски сорт с гол...
Въпреки многобройните грижи, които полагаме за цветята си, често пренебрегваме почистването им. По многобройните им листа обаче се събира огромно количество прах. Освен че замърсяваме своя въздух, зат...
В сравнение с останалите овошки крушите се преоблагородяват най-лесно. Когато човек не е доволен от плодовете, които ражда неговото дърво, много лесно може да смени сорта с друг. Операцията ще е усп...