Градина » Внимавайте с патладжана

 Внимавайте с патладжана

Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Жилковата некроза може да съсипе доматите

Заболеят ли доматите от жилковата некроза, не е възможно да бъдат спасени. Повечето от стопаните, които отглеждат зеленчука, са запознати с това опасно заболяване. Застрашени са най-вече ранните и сре...

Как да си отгледаме градински чай

Ароматният градински чай държи първенство като етеричномаслено и медоносно растение. Има много разновидности, но у нас се отглежда основно Salvia officinalis L. Употребяват се кадифените сребристо-зел...

Бълхи изсмукват сока от крушите

Крушите често се нападат от обикновената крушова бълха. Презимувалите насекоми излизат рано напролет при температура 2,5°С, а при 10°С снасят до 40 яйца дневно в основата на пъпките, по цветовете и по...

Садете дръвчетата наесен, за да са здрави

Настъпва най-благоприятният срок за засаждане на овощните дръвчета. Това е времето след листопада, докато температурите паднат под нулата, фиданки може да се засаждат и през пролетта, но да е преди на...

Начало