На някой пазар може и да го намерите, но може да си го отгледате в двора. Наричат го още девесил или смил. Листата и корените му се използват като подправка в супи, варива, салати. Плодовете влизат в състава на маринатите. Това растение се използва и за медицински цели, а народът го употребява от незапомнени времена за подпомагане на сърдечната дейност, при кашлици, като пикочогонно средство и при други заболявания.
Девесилът може да отгледате като засеете семената направо в градината сега, през март. Засейте на разстояние 40 на 40 см, за да ви е лесно прекопаването на почвата. Ще постъпите по-добре, ако отгледате разсад. За целта може да засеете семената в сандъче, но тъй като няма да ви трябват много растения, използвайте малки саксийки с по едно семе в саксийка. След засаждането грижа ще ви бъде главно разрохкването на почвата и поливането.
Кулинарните качества на картофите включват такива показатели като разваримост, окраска на месото, вкус, форма на клубените. Физическите и химическите изменения, които идват от кулинарната обработка на...
Краят на есента е времето, в което трябва да подготвите почвата за парниците. Тя ще ви е нужна за семената на ранните зеленчуци, които се сеят през януари и февруари за разсад. Добрата парникова пр...
При нашите климатични условия розата не проявява капризи и редовно достига до цъфтеж. Има обаче подробности, с които трябва да се съобразявате. Отрицателно влияние върху цъфтежа може да окаже типът ...
Как точно се реже къпината е често задаван въпрос. Не може да се даде еднозначен отговор, защото издънките се режат по различен начин в зависимост от сорта и възприетия метод на оглеждане. Храсто...