Кулинарни рецепти » Сосове и гарнитури » Сосове

Сосове и гарнитури:

Студен сос от цвекло и хрян

Продукти: • 1 по-голям корен от хрян • 2 главички червено цвекло • 1/2 ч.л. захар • ябълков оцет, сол Начин на приготвяне: Почистваме корена хрян, настъргваме го на ситно ренде, заливаме с 1 к.ч. топла вода, покриваме и оставяме да престои така 30 мин. ...

Френски сос за печени меса

Начин на приготвяне: Измиваме добре листата на 1 маруля и ги нарязваме на парченца. Приготвяме рядка каша от 1-2 с.л. оцет, 2-3 с.л. зехтин, 1 ч.л. захар и 1 ч.л. горчица. Посоляваме марулята и я объркваме с приготвената марината. Поднасяме соса в отделен съд към печен...

Хлебен сос

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 1 глава лук • 2 карамфилчета • 1 щипка индийско орехче • 1 цяло настъргано хлебче • 1 с. л. краве масло • 1 ч. л. сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Кипваме млякото, прибавяме шпикованите с карамфил глав...

Холандски сос

Продукти: • 3 жълтъка • сокът от половин лимон • 30 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме всички продукти и с бъркане сгъстяваме на водна баня. Сосът трябва да стане гъст като майонеза. Сервираме го задължително топъл, тъй като има ма...

Чеснов сос

Продукти: • 130 г чесън • 2 ч.ч. олио • 2 с.л. оцет • сол Начин на приготвяне: Счукваме чесъна заедно със солта. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото - в началото капка по капка, а след това на тънка струйка. Продължаваме да разбиваме, докато чесънът по...

Чеснов сос от Южна Франция

Продукти: • 5 скилидки чесън • 1 жълтък • 250 мл олио • 1 щипка сол • лимонов сок Начин на приготвяне: Обелените скилидки чесън стриваме добре. Капка по капка прибавяме жълтъка и олиото. Бъркаме до получаване на гладка смес. Подправяме със сол и лимо...

Чеснов сос със сметана

Продукти: • 1-2 глави чесън • 1 с.л. ябълков оцет • 150 г заквасена сметана • копър, магданоз, босилек • сол Начин на приготвяне: Запичаме леко чесъна във фурната и след като го извадим, обелваме скилидките. Пасираме и прибавяме към тях оцета, заквасената ...

Ябълкова майонеза с хрян

Продукти: • 1 опаковка майонеза • 1 с.л. ситно настърган хрян • 1 ябълка • 2 с.л. кисело мляко • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме ябълката, настъргваме я на ситно ренде и я смесваме с майонезата. Прибавяме настъргания хрян и кисе...

Яйчен сос за риба

Продукти: • 150 мл прясно мляко • 20 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 твърдо сварено яйце • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 малко кубче пилешки бульон • лук, чесън • лимонов сок, индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме...

назад
Начало