Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 3 с.л. галета
• 6 с.л. олио
• 1 малка краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• 3 скилидки чесън
• 10-12 маслини
• магданоз, лед
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро 3 домата и чушките, от които заделяме няколко ивички. Пасираме с миксера на пюре.
Прибавяме галетата, олиото и счукания чесън и доливаме вода така, че да получим 4 ч.ч. течност. Слагаме супата в хладилник.
Преди да поднесем добавяме яйцата и обелената краставица, нарязани на кубчета, последния домат, нарязан на кръгчета, разполовените маслини, заделените ивички чушки, ситно нарязан магданоз и бучки лед.
Сервираме с изпържени в масло кубчета хляб.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...