Продукти: (за 4 порции) 
•	200 г орехови ядки
•	1 филия сух бял хляб
•	1/2 к.ч. олио
•	5-6 скилидки чесън
•	1 с.л. оцет
•	сол
Начин на приготвяне:
В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша. 
Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол. 
Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода.  
Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота. 
По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.
 
              Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
 
              Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
 
              Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
 
              Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...