Кулинарни рецепти » Боле с праскови

 Боле с праскови

Продукти:

• 500 мл бяло вино
• 250 мл портокалов ликьор
• 250 мл ябълков сок
• 200 мл газирана минерална вода
• 100 г захар
• 500 г добре узрели праскови
• половин лимон
• 4-5 с.л. малини /червени боровинки, цариградско грозде/

Начин на приготвяне:

Избираме праскови без мъх, т.нар. “нектарини”, измиваме ги добре, отстраняваме костилките и с помощта на къдраво ножче изрязваме от тях различни фигурки.

Слагаме фигурките в голям съд и наливаме содата, в която сме разтворили захарта, ликьора и ябълковия сок. Оставяме сместа да престои 1 час на хладно.

Прибавяме добре изстуденото вино и разпределяме коктейла в чаши за боле. Отгоре гарнираме с лимонови колелца и пресни малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало