Кулинарни рецепти » Джулеп Мараскин

 Джулеп Мараскин

Продукти: (за 6 чаши)

• 300 мл “Мараскин”
• 18 листенца мента
• 3 с.л. захар
• 600 мл шампанско
• 6 вишнички от ликьор

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме 12 листенца мента със захарта, заливаме с ликьора и ги оставяме 3 часа в хладилник.

Прецеждаме, наливаме в чашите и разреждаме със шампанското. Украсяваме с вишничките и останалите листенца мента.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало