Кулинарни рецепти » Боле с диня и пъпеш

 Боле с диня и пъпеш

Продукти:

• 250 мл червено вино
• 1 бутилка шампанско
• 1 сладък пъпеш
• половин диня

Начин на приготвяне:

Почистваме динята и пъпеша и с малка лъжичка изваждаме плодовата им част така, че да се образуват малки топчета. Слагаме топчетата в съд за боле и заливаме с червеното вино. Похлупваме и оставяме на студено за 1 час.

Преди сервиране прибавяме изстуденото шампанско и поднасяме в стъклени чаши. Украсяваме с топчици плод, набодени на пластмасови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало