Кулинарни рецепти » Горещ шоколад по френски

 Горещ шоколад по френски

Продукти: (за 1 чаша)

• 120 мл горещ шоколад
• 10 мл бренди
• 15 мл Коантро
• 1 с.л. течна сметана
• шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Наливаме алкохола в топлоустойчива стъклена чаша и добавяме горещия шоколад. След това внимателно разливаме по повърхността сметаната и поръсваме с шоколадови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало