Кулинарни рецепти » Пахне

 Пахне

Продукти: (за 3-4 чаши)

• 1 зелено неузряло манго
• 600 мл вода
• 1 ч.л. лимонов сок
• 150 г захар

Начин на приготвяне:

Почистваме мангото, настъргваме го и го заливаме с водата. Кипваме сместа и варим 3-4 мин.

Прибавяме лимоновия сок и захарта. Разбъркваме и прецеждаме сместа. Разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало