Продукти: (за 4 чаши)
• 1 ч.ч. сок от ананас
• 20 мл портокалов сок
• 10 мл лимонов сок
• 2 ч.ч. охладено прясно мляко
• 5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Смесваме соковете, подслаждаме със захарта и оставяме сместа да се охлади. След това сипваме млякото и малко ситно натрошен лед и разбиваме с миксер. Поднасяме в стъклени чаши.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...