Продукти: (за 1 чаша)
• 100 мл айрян
• 50 мл доматен сок
• 1-2 с.л. течна сметана
• 1 ч.л. ситно нарязани зелен лук и магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме доматения сок с айряна и сметаната, прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...