Продукти:
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. грис
• сол
• маслини за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и докато са още топли, ги обелваме и ги намачкваме с вилица. Разбърквайки прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане наливаме на тънка струйка олиото. Подправяме с оцета и прибавяме ситно нарязания магданоз.
В отделен съд варим гриса в 1 ч.ч. подсолена вода, докато получим гъста каша. Смесваме картофите и грисената каша като непрекъснато разбъркваме. Посоляваме, ако е необходимо, разпределяме предястието в чинии за сервиране и украсяваме с маслини.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...