Козметични рецепти » Грим за топлите дни

 Грим за топлите дни

Разбира се, че трябва да подбираме цветовата гама на макиажа си в зависимост от своя тен, ириси, коса и гардероб. Това обаче не означава да не се съобразяваме изобщо с модните тенденции, а да се възползваме само от тези, които наистина ще ни разхубавят. През това лято например можем да избираме между три водещи нюанса - всичките лъчезарни и безкрайно жизнени.

Оранжево - за тонус

Динамични и закачливи, оранжевите оттенъци ще ви направят неотразима, стига да не прекалите с тях.

За кого?
* За тези, които искат да са на гребена на вълната, понеже оранжевият грим е свръхактуален.
* Цветът се препоръчва най-вече на червенокоси и меднокестеняви жени, но той е подходящ и за брюнетки с матов тен, и за блондинки, но при положение, че го прилагат единствено върху бузите си като руж.

Кога?
* Щом се налага да освежите тена си, тъй като оранжевото неутрализира жълтеникавия оттенък на кожата.
* Перлените сенки в кайсиеви тонове подчертават сините очи и придават магнетичен блясък на кафявите.

Как?
* Ако искате да впечатлите целия свят, поставете блясък върху оранжевите си сенки за очи и ги комбинирайте с червило в същия цвят, но матово,
* Сенките не бива да са толкова наситени, колкото червилото, а с една тоналност по-бледи.
* Чудесно стоят оранжеви сенки, нанесени върху кафява основа, покри-
ваща целия подвижен клепач,
* При положение че зъбите ви имат жълтеникав оттенък, оранжевото червило ще изтъкне на преден план това физическо несъвършенство. Решението: безцветен гланц или червило в розово-оранжевата тоналност.
* Най-слънчевият цвят не понася небрежния стил, затова косата ви трябва да е безупречно оформена, а дрехите - много елегантни.

Розово - за свежест

Когато е нанесен с чувство за мярка, гримът в розово подмладява лицето и го освежава.

За кого?
* На златиста кожа отиват руж и червило в прасковено-розови нюанси, а на бледа - в студено-розови.
* Забравете за възрастта си - розовото стои добре дори на жени с посребрени коси. Ако сте оцветили с него устните си, сенките ви за очи трябва да са опушено сиви. Ако пък устните ви са запазили естествения си цвят, можете да подчертаете скулите с повечко руж.
* От розовото трябва да се откажете в един-единствен случай - когато разширените капиляри по лицето ви станат повече от забележими.

Кога?
* Искате ли да „разбудите" тена си, поставете розовееща пудра в основата на косата над челото, на слепоочията и на върха на брадичката си.

Ще изглеждате така, сякаш преди малко сте пробягали 100 м,
* За да сте наистина блестящи вечер, използвайте синкаво-розови сенки под приглушеното изкуствено осветление.

Как?
* Първо поставете червилото си, след това ружа. Така ще избегнете риска да прекалите с руменината по бузите,
* Не пренебрегвайте тъмните кръгове под очите си. Ако не ги прикриете с коректор, сенките в лилаво-розово и синкаво-розово ще ви придадат още поуморен вид. Най-добре в случая е да се ориентирате към бледорозовите нюанси.
* Очите ви няма да изглеждат зачервени като на заек, стига да ги очертаете с тъмнокафяв молив и да нанесете няколко пласта черна или тъмносиня спирала върху миглите.

Медено - за естественост
Макар да изглежда пределно естествен и трудно се забелязва, гримът в медено придава вътрешна светлина на лицето, туширайки доста от неговите недостатъци,

За кого?
* За всички, които искат да са перфектни.
* За противничките на фон дьо тена - меденият руж стои идеално само на кожа без никакъв грим върху нея.
* За по-сдържаните по отношение на външността си, които не харесват наситените цветове, но държат да изглеждат добре - медено-златистото не крие никаква опасност от грешки.

Кога?

* Най-вече през лятото. Благодарение на актуалния нюанс тенът ви ще се „стопли" така, сякаш ви е огряло слънцето.

Как?
* Като изберете различни тоналности за очите, устните и скулите си, иначе ефектът е скучен и доста аматьорски.
* Скулптирайте скулите си с руж в карамелено, същия нюанс нанесете крайно пестеливо на челото и по дължината на носа - така ще заличите поне 5 години от действителната си възраст.
* Ако кожата ви е груба, не използвайте руж с пер-лен отблясък, а се спрете на тъмномеден с матов ефект, който няма да насочва погледите към разширените ви пори.
* Помнете, че очертаването на устните с кафяв молив е демодирано и вулгарно. Искате ли да постигнете по-голяма чувственост, нанесете гланц в средата им, след като ги оцветите с ръждивокафяво червило.
* Много актуално е комбинирането на матови сенки върху подвижния клепач и перлени под веждите. Не поставяйте обаче повече от един-два слоя спирала, за да не пренесете акцента от ирисите към миглите си.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Петте начина да контролирате живота си

Формулирал ги е американският психолог Стивън Дауни, чиято книга със съвети за всекидневието вече три месеца е най-нашумелият бестселър зад океана. 1. Мислете позитивно. Ако дълбоко в себе ...

Червило според устните

Едва ли има друга част от човешкото тяло, която да е такъв индикатор за вашето настроение както устните. А знаете ли че цвета на червилото много говори за характера ви. То е неизменна част от грима и ...

Освежаваща маска с аспирин

Придайте свеж вид на лицето си с маска, приготвена с таблетки аспирин и ще се изненадате от получения резултат и релаксиращия ефект за вашата кожа. Маската е изключителна подходяща за всякакъв тип кож...

Силната и слабия?

Вие сте енергична и самостоятелна личност, а съпругът ви - нерешителен и безхарактерен. Бракът ви е нестабилен. Как да живеете под един покрив в разбирателство и хармония? В последните години във вс...

Начало