Козметични рецепти » Гланцът за устни

 Гланцът за устни

Каква текстура да изберем и как да го нанасяме, се питат всички жени, влюбени в ефекта на това средство за гримиране, чиято употреба вече се е превърнала в навик. Гланцът има за цел да накара устните ни да заблестят, придавайки им и цвят. Той е толкова лесен за употреба, че можем да го слагаме, без да се гледаме в огледалото, особено ако е нежен или прозрачен - тогава рискът да допуснем грешка
просто не съществува.

За кого е предназначен?

За жените от всички възрасти, независимо от стила им на обличане и живот.

Най-младите, които нямат кой знае какъв опит в гримирането, могат да разчитат изцяло на гланца, защото им позволява да постигнат естествен и дискретен резултат.
Деловите жени пък трябва да го прилагат винаги, когато почувстват, че изглеждат уморени. Блясъкът привлича светлината и цялото лице сякаш грейва.
Дамите, достигнали зрялост, се нуждаят от него, понеже - благодарение на оптическия си ефект, той придава обем на устните им, изтъняващи с напредването на годините.

Някои тънкости

В опаковката си блясъкът изглежда достатъчно ярък, но когато го нанесете, ще установите, че е почти безцветен. В него не се влагат кой знае колко пигменти и за да не съжалявате за покупката си, винаги тествайте продукта в магазина за козметика.

Всички цветове стоят добре с едно изключение -метализираните и тези с меден оттенък върху лица с много светъл тен, чиято свежест отнемат.

Най-големият недостатък на гланца е в това, че не остава задълго на устните и бързо се изтрива. Съветът на гримьорите е преди да отидете на официална вечеря или някакъв празник, първо да се начервите и тогава да поставите блясък, но само в средата. Така, дори той да изчезне още след аперитива, устните ви няма да изгубят съблазнителния си цвят - все нещо от червилото ще остане върху тях.

Ако около устата ви са се оформили множество вертикални бръчици, понеже сте упорита пушачка, не допускайте гланцът да се разтече в тях. Слагайте го само в центъра им или пък използвайте молив за очертаване, който има ефекта на бариера. Внимание: Контурът не бива да се забелязва! За целта изберете молив с цвета на гланца или пък на устните си.

Тъй като блясъкът изсушава, не пропускайте да хидратирате устните си, преди да го нанесете. Това може да стане със специален балсам, но най-добре действа маската от мед, която се оставя за около 20 минути, измива се и се нанася плътен слой хидратантен крем. След 2-3 минути той се попива с мека хартиена кърпичка и едва тогава се пристъпва към гримиране.

Впечатляващ и траен ефект се постига, ако вместо с червило устните се оцветят с молив - „надраскайте" с него цялата им повърхност, разтрийте с пръст, за да проникнат по-дълбоко пигментите, и накрая поставете гланц.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Събуждането като ритуал

Силно кафе, любима музика, новините от радиото или студен душ - различни хора, различни начини за ободряване сутрин. Не всички обаче са достатъчно ефикасни, а и, от друга страна, ако не сте се наспали...

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Добрата форма е в стъпалото

Според древната китайска медицина стъпалото е огледало на цялото тяло. Масажирайки го, вие действате благотворно върху всичките си органи. За релакс Седнете, като прехвърлите единия си крак...

Необичайни трикове за разкрасяване

Има безброй начини да извлечем още по-голяма полза за красотата си от познатите ни козметични продукти, стига да ги приложим не точно по начина, по който сме свикнали. Руж върху клепачите Ак...

Начало