С
осове и гарнитури » Пюрета

3086 |

0
Пюре от спанак
Продукти:
• 1 кг спанак
• 2 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 3 к.ч. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака в подсолена вода. Отцеждаме го и го накълцваме на ситно. Запържваме брашното в сгорещеното олио, прибавяме спанака, разбъркваме и позапържваме.
Заливаме с млякото. /За препоръчване е част от млякото да се замени с отвара от спанака./ Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън. Преди да отстраним от огъня добавяме маслото.
Поднасяме към печено и варено месо и към колбаси на скара.
09.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Сосове и гарнитури"
Коментари (0)