Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

2459 |

0
Дроб на скара
Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол, черен пипер
За гарнитурата:
• 100 г пушени гърди
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 кг моркови
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки, които киснем 2 часа в прясното мляко. Отцеждаме и завиваме всяка филийка плътно в тънък резен пушени гърди. Забождаме с клечка за зъби и печем на скара до равномерно поруменяване на гърдите. Поръсваме със сол и черен пипер. Държим на топло място.
Нарязваме на ситно гърдите за гарнитурата и в тенджера под налягане ги задушаваме 10 мин заедно с нарязания на ситно лук, олиото и 1 к.ч. вода. Към стопения лук прибавяме морковите, нарязани на колелца, солим, заливаме с 1 к.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с дреболии и колбас"
Коментари (0)