Още рецепти » 17 юли

 17 юли

ЗАКУСКА

Пържени питки с плодове

Прoдукти: 2 ч.ч. прясно мляко, 4 яйца, 2 филии сух бял хляб /без кората/, 1 ч.ч. брашно, 1 супена чиния пресни плодове по избор, 2 с.л. кристална захар, 1-2 с.л. пудра захар, 1/2ч.л. канела, сол, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата и прибавяме към тях брашното, млякото и 1 щипка сол. Пускаме в тази каша нарязания на кубчета хляб и ситно нарязаните плодове, предварително поръсени с кристалната захар. Разбъркваме добре и приготвяме от тази смес питки, подобни на палачинки, които изпържваме в сгорещената мазнина. Прегъваме готовите питки на две, поръсваме ги с пудрата захар, премесена с канелата и ги поднасяме топли със сироп по избор.

ОБЯД

Студена супа от макарони и краставици

Прoдукти: 3 краставици, 100 г дребни макарони, 2 ч.ч. обезмаслен пилешки бульон, 2 ч.ч. нискомаслено кисело мляко, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л ситно нарязан копър, 2 с.л. ситно нарязан зелен лук, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 2 с.л. ситно нарязан джоджен, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обелваме краставиците и ги нарязваме на ситно. Разбиваме киселото мляко заедно с бульона. Добавяме макароните, краставиците и счукания чесън. Поръсваме със ситно нарязаните зерени подправки и поднасяме.

Млечник с тиквички

Прoдукти: 1 кг тиквички, 1/2 ч. ч. олио, 4 яйца, 1/2 връзка копър, 2 ч. ч. прясно мляко, черен пипер, магданоз, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Почистваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода и отцеждаме. Разбъркваме прясното мляко с яйцата, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус. Прибавяме отцедените тиквички, заливаме с олиото и варим на тих огън, докато сосът се сгъсти. Поднасяме ястието с поръсен наситнен магданоз.

Пъпешов кекс

Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. счукани орехи, 2 яйца, 1 пакетче краве масло, 1 настъргана лимонова кора, 1 с.л. кокосови стърготини, 1 кг пъпеш на кубчета.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме разтопеното и поохладено масло и разбъркваме с миксер, като постепенно сипваме брашното. Накрая ароматизираме с настърганата лимонова кора и смесваме със счуканите орехи. Нареждаме кубченцата пъпеш в тава с дебело дъно и покриваме с приготвената смес. Поръсваме с кокосовите стърготини и печем в умерена фурна. Нарязваме готовия кекс на правоъгълници, докато е още горещ.

ВЕЧЕРЯ

Кефал с пържен магданоз

Прoдукти: 700-800 г кефал, 500 г дребни картофи, 2 връзки магданоз, краве масло, олио, брашно, сол, лимонов сок или оцет.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме кефала на парчета, посоляваме и го оставяме да стои осолен около 15 мин. След това го овалваме в брашно и го изпържваме от всички страни в сгорещено олио. Нареждаме изпържените парчета в чиния и ги поръсваме с малко ситно нарязан магданоз и с лимонов сок или оцет. Измиваме 2 връзки магданоз, нарязваме го едро, запържваме в 3-4 с.л. сгорещено масло, след което посоляваме. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нареждаме около рибата. Заливаме с 3-4 с.л. запържено масло. Между картофите нареждаме букетчета от изпържения магданоз.

Ледена пяна

Прoдукти: 4 яйца, 2 к.ч. захар, 1 с.л. нескафе, 1 к.ч. прясно мляко, 40 г натурален шоколад, 2 с.л. ром, 30 г краве масло, 1 кофичка сладка сметана.

Нaчин на приготвяне: Разделяме белтъците от жълтъците.Стопяваме на водна баня начупения шоколад заедно с маслото и малко мляко. При непрекъснато бъркане прибавяме разбитите със захарта жълтъци и нескафето, разтворено в останалото мляко и рома. Варим 3-4 мин, отстраняваме от огъня и оставяме крема да изстива, като от време на време го разбъркваме. Прибавяме с леко бъркане разбитата сметана, а след това - белтъците, разбити на сняг. Разпределяме крема в подходящи чаши и го слагаме да се охлажда в камерата на хладилника, но не бива да допущаме да замръзне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вкусни целувки

Лешникови целувки Прoдукти: 4 белтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 150 г лешници, 1 ванилия. Нaчин на приготвяне: Бием белтъците със захарта на водна баня. Към получената гъста смес прибавяме счуканит...

Как да сготвим мозък?

Паниран мозък Продукти за 4 порции: 500 г телешки или свински мозък, 1 връзка корени за супа, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 3-4 с.л. брашно, половин пакетче краве масло, 1 с.л. олио, лимонов сок, ...

Ползата и вредата от светлината

Електрическо осветление, камини, свещи – все източници на светлина… Ние ги ползваме, без да си даваме сметка за ползата и вредата и как правилно да си служим с тях Електрификация Електричест...

Как да се избавим от безсънието?

Най-честите причини за безсъние е нарушаването на режима на сън и бодърстване заради налагаща се работа през нощта, лягане не точно в определен час и т.н. Ще прибавим и силната емоционална възбуда пре...

Начало