Още рецепти » 21 юли

 21 юли

ЗАКУСКА

Бухти с яйца

Прoдукти: 4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 16 с.л. брашно, 1 бакпулвер, сол, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата с миксер или тел. Прибавяме киселото мляко и малко сол. После лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Продължаваме да разбиваме, докато получим гладко тесто. После с лъжица гребваме от сместа и пържим в голямо количество силно сгорещена мазнина, докато бухтите поруменеят и от двете страни. По желание поръсваме готовите бухти с пудра захар.

ОБЯД

Жътварски таратор

Прoдукти: 500 г краставици, 1 л вода, 1-2 с.л. оцет, сол, копър

Нaчин на приготвяне: Обелваме краставиците и ги нарязваме на ситно. Сипваме водата и подправяме на вкус с оцет и сол. Поръсваме със ситно нарязан копър.

Родопска плакия от гъби

Прoдукти: 400 г ситни гъби, 4 с.л. олио, 1 с.л. брашно, магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Избираме дребни гъбки, почистваме ги и ги слагаме цели в тенджерата. Наливаме 1 ч.ч. вряла вода, добавяме олиото и варим на умерен огън. Когато водата поизври и гъбите омекнат, прибавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим ястието още 10-15 минути на слаб огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с лимонов сок.

Сладкиш с кайсии

Прoдукти: 400 г юфка, 1 пакетче сирене „Крема”, 1 пакетче краве масло, 200 г захар, 1 к.ч. лимонов сок, 12 яйца, 1 компот от кайсии, канела, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме юфката в леко подсолена вода и отцеждаме. Разбиваме сиренето заедно със захарта и размекнатото масло на гладък крем. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата и лимоновия сок. Сипваме готовия крем при юфката и внимателно разбъркваме. Разстиламе половината от сместа в намаслена тавичка и отгоре покриваме с отцедените, обелени и нарязани кайсии. Върху тях разстиламе останалата юфка, поръсваме с канела и печемв умерено загрята фурна до зачервяване.

ВЕЧЕРЯ

Пържоли от телешки дроб

Прoдукти: 1 кг телешки черен дроб, брашно, галета, 2 яйца, сол, черен пипер, 2-3 с.л. мас или олио, картофено пюре или пържени картофи за гарниране

Нaчин на приготвяне: Изтриваме дроба с чиста кърпа, отстраняваме му тънката ципа и го нарязваме на тънички пържолки. Овалваме ги в галета или брашно, топим ги в разбито яйце и ги изпържваме до равномерно поруменяване в сгорещената мазнина. Посоляваме и веднага поднасяме.

Малини с грисова пяна

Прoдукти: 1 л прясно мляко, 1 ч.ч. кристална захар, 4 равни с.л. грис, 500 г малини, 2-3 с.л. пудра захар, 1 к.ч. нарязани бадемови ядки, 1 щипка сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно с кристалната захар и една щипка сол. Сипваме бавно гриса в млякото, като непрекъснато бъркаме. Щом грисът започне да се сгъстява, отстраняваме съда от огъня и продължаваме да бъркаме /с тел или миксер/, докато сместа изстине напълно. Избираме добре узрели малини, изчистваме ги, слагаме ги в стъклена купа и ги поръсваме с пудрата захар. Заливаме малините с охладената грисова пяна и отгоре украсяваме с леко запечени и нарязани бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Смученето на олио – лекарство за целия организъм

Преди години много нашумя рецептата със смученето на растително олио. После това лесно лекарство като че ли се позабрави. Ето какво пише за този метод на лечение д-р И. Н. Каракул от киевския Съюз на ...

Консервиране на череши

Компот от череши Прoдукти: 1 кг череши, 2 ч.ч. вода, 200 г захар, лимон. Нaчин на приготвяне: Насипваме черешите в буркани до 2/3 от обема им. От водата, захарта и парче лимон кипваме сиро...

Бугенвилеята расте само на слънце

Бугенвилеята (Bougainvillea) поразява с великолепните си краски и богатство от цветове. Тя представлява ниско дръвче или по-често храстче. Филизите са пълзящи или катерещи се, с рядко разположени шипо...

РАЗРЕШЕНИ ФУНГИЦИДИ - 2017 г., I част.

АВИАТОР ЕКСПРО 225 ЕК - ПШЕНИЦА, ТРИТИКАЛЕ: Ран листен пригор (Septoria tritici), Брашнеста мана (Erysiphe graminis), Кафява (листна) ръжда (Puccinia recondita), Жълта ръжда (Puccinia striiformis), Л...

Начало