Още рецепти » 04 април

 04 април

ЗАКУСКА

Кръгли банички

Прoдукти: 1 пакет фини кори /250 г/, 150 г сирене, 2 яйца, 1 пакетче краве масло.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите яйца и разтопеното масло. По средата на всяка кора по дължина разстиламе ивица от плънката. Навиваме корите на стегнати рула, които навиваме като охлюви. Нареждаме баничките в намаслена тавичка и печем до зачервяване в умерена фурна.

ОБЯД

Спаначена чорба

Прoдукти: 500 г спанак, 1 глава лук, 3 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 2-3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме спанака. Нарязваме го на лентички и го задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме брашното, размито в малко вода, наливаме 1 л топла вода и посоляваме. Захлупваме тенджерата и варим на умерен огън, докато спанакът омекне напълно. Накрая застройваме с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме.

Боб с грах

Продукти за 4 порции: 300 г зрял боб, 300 г сух грах, 1 морков, 1 парче целина, 3 чушки, 2 домата, 2 глави лук, 1 глава чесън, 3-4 с.л. олио, джоджен, копър, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме боба и граха и ги накисваме в студена вода за 1 нощ. Изливаме водата, наливаме нова и ги варим на тих огън. След като се сварят, ги изсипваме в тавичка. Отделно нарязваме 1 домат, моркова, целината, чушките, лука и чесъна. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Щом поомекнат, посоляваме и ги изсипваме при боба и граха. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязаните джоджен и копър. Отгоре нареждаме кръгчета от втория домат и запичаме в слаба фурна.

Кадаиф с орехови ядки

Прoдукти: 300 г кадаиф, 50 г краве масло, 2 к.ч. счукани орехови ядки, 500 г захар, 4 ч.ч. вода, 1 пакетче ванилия, 1/2 ч.л. лимонена киселина.

Нaчин на приготвяне: Разстиламе половината от кадаифа на равномерен пласт в тавичка и поръсваме с ореховите ядки. Върху ядките разстиламе останалия кадаиф и поръсваме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна, докато сладкишът добие златист цвят. Оставяме да изстине и заливаме с горещ сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимонената киселина.

ВЕЧЕРЯ

Скумрия с плънка

Продукти за 2 порции: 400 г филе от скумрия, 1 ч.л. черен пипер, 2 твърдо сварени яйца, 1 малка глава лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 к.ч. брашно, 1 белтък, 1 к.ч. олио, 1 с.л. разтопено краве масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Разделяме филето на порции и поръсваме със сол и половината от черния пипер. Оставяме да престоят 30 мин. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с малко олио. Отстраняваме от огъня и смесваме с нарязаните на малки кубчета яйца, ситно нарязания магданоз и останалия черен пипер. Разстиламе тази плънка върху рибните филета, след което ги навиваме на руло, като захващаме краищата с тел. Потапяме рулата последователно в брашното и разбития белтък и пържим в силно загрятото олио. Преди да поднесем поливаме рибата с разтопеното краве масло.

Крем Прованс

Продукти за 1 порция: 300 г изцедено кисело мляко, 1 ч.л. какао, 1 с.л. сладко от ягоди или малини, 2 с.л. шоколадов топинг (течен шоколад), сметанов спрей.

Нaчин на приготвяне: Разделяме изцеденото мляко на две. Едната половина объркваме с какаото и шоколадовия топинг, а другата – със сладкото. Редуваме на пластове в прозрачна чаша. Украсяваме със сметана и парченце плод от сладкото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вашите рецепти за лютеници и туршии

МАРИЯНА НИКОЛОВА, гр.ТРЯВНА Деликатес от рязани камби Прoдукти: 5 кг червени камби, 3 глави карфиол, 2 кг моркови, 1 глава целина, 200 г сол, 500 г захар, 1,5 л оцет, 50 мл олио, синап...

Украсете прозореца с делвички

Церопегията (Ceropegia) е от семейство Асклепиеви. Този род включва около 180 вида, които растат из всички тропически райони. Най-разпространен е Ceropegia Woodii – светлолюбиво сукулентно растение...

Плетената мебел

От какво ли вече не се правят плетени мебели? От ратан, палмови листа, морска трева, върба... Вариантите са многобройни, както традиционни, създадени по мотиви на древни народни занаяти, така и най-съ...

Ще си имаме още едно дете!

Появата на второ дете в семейството се изживява трудно от неговото братче или сестриче, особено ако е невръстно. Светът, съставен от „мама, татко и аз", изведнъж се срива напълно, а виновник за т...

Начало