Още рецепти » 06 април

 06 април

ЗАКУСКА

Печени филии с пушено сирене

Прoдукти: 1 франзела, 200 г пушено сирене, 50 г краве масло.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме хлебчето на филии, които намазваме с тънък пласт масло. Отгоре нареждаме парченца пушено сирене с дебелината на филията. Слагаме ги в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна.

ОБЯД

Селска лучена чорба

Прoдукти: 4 големи глави лук, 3 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 1 с.л. доматено пюре, 1 ч.ч. настъргано сирене, 6 ч.ч. гореща вода, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука и го задушаваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме брашното и доматеното пюре, разбъркваме и заливаме с горещата вода. Варим 15 минути, дръпваме от печката, сипваме сиренето и при нужда посоляваме. Поръсваме чорбата с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Пиле със спанак

Прoдукти: 1 пиле, 1 кг спанак, 1 глав лук, 4 домата, 3 с.л. олио, 1 с.л. брашно, червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща вода. Варим на тих огън до омекване на месото. Прибавяме изчистения, измит и нарязан на едро спанак. Оставяме да поври около 10 мин. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко студена вода, и варим още 5-6 мин.

Портокалови сладкишчета

Прoдукти: 1 голям портокал, 1 ч.л. коняк, 125 г захар на бучки, 6 жълтъка, 600 мл бита сметана, захаросани лимонови резенчета.

Нaчин на приготвяне: Обелваме кората на половината портокал с помощта на белачка за картофи и я слагаме във вряща вода за 2 мин. Извеждаме я и прибавяме коняка, сока от портокала, захарта и жълтъците. Разбиваме с миксер. Слагаме сметаната на котлона и нагряваме, докато заври и прибавяме постепенно сместта с портокаловата кора. Изсипваме в чашки за крем карамел, нареждаме ги в тава, пълна до половината с вода и печем на 160С около 30 мин. Сервираме ги топли или охладени.

ВЕЧЕРЯ

Наденички с кашкавал

Прoдукти: 4 пушени наденички, 150 г кашкавал, 300 г пушена сланина или пушени гърди.

Нaчин на приготвяне: Разрязваме наденичките по дължина на две половини. На всяка правим по 4-5 нареза и в тях поставяме парченца кашкавал. Нарязваме пушената сланина на много тънки филийки. Покриваме с тях дъното на тавичката, а отгоре подреждаме наденичките. Печем в умерено загрята фурна, докато кашкавалът се запече до златисто.

Бяло сладко

Прoдукти: 1 кг захар, 1,250 л вода /6 ч.ч./, 1 лимон, 1 ванилия.

Нaчин на приготвяне: Варим водата със захарта до сгъстяване. Когато пуснем капка от сгъстения сироп в студена вода и капката не се разлее, сиропът е готов. Добавяме изцедения и прецеден лимон. Отстраняваме от огъня и покриваме съда с добре отцедена мокра кърпа. Охлаждаме, докато потопения пръст може да издържи на горещината. Тогава пресипваме сиропа в широк порцеланов съд и пъркаме с дървена лопатка до получаването на гъста и гладка смес. Ароматизираме с ванилия и пресипваме сладкото в буркани. Като изстине, затваряме бурканите с капачки. Поднасяме бялото сладко, като в чаша със студена вода слагаме 1 ч.л. сладко и 1 резенче лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хипнозата – полезна, но и опасна

Някои смятат, че тя е опасно зомбиране. Други са убедени, че е панацея на всички болести. Къде е истината? Малко история Една от най-екзотичните и тайнствени професии, съществуващи в света, ...

Така – цветето-прилеп

Таката (Tacca) е любопитно растение с широко разперени крилоподобни прицветници, има разкошни черно-кафяви цветове с дълги “мустаци”. Тя е член на малобройното семейство Такови (Taccaceae), многогодиш...

Домашни милинки

Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, половин пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, ...

Катми и палачинки

Катми Прoдукти: 500 г брашно, 2 яйца, 100 г краве масло /или свинска мас/, 15 г мая за хляб, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.ч. вода. Нaчин на приготвяне: Размиваме маята с водата и постепенно пр...

Начало