Още рецепти » 06 октомври

 06 октомври

ЗАКУСКА

Голяма палачинка

Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 1 ванилия, половин пакетче краве масло, конфитюр.

Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото в правоъгълна тава. Разбиваме яйцата, след което прибавяме млякото, ванилията и брашното. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавата. Печем палачинката в умерено загрята фурна до бледорозово оцветяване. Изваждаме готовата палачинка от фурната, намазваме я с конфитюр и я навиваме на руло.

ОБЯД

Пилешка супа с лук

Продукти за 5-6 порции: 1 малко пиле, 1 кг лук, 2 л месен бульон, 100 г масло, 2 с.л. ориз, чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, които натриваме със сол и черен пипер и пържим до зачервяване. Нарязваме лука на тънки филийки и го прибавяме към пилето. Пържим още 3-4 мин и наливаме бульона. Прибавяме по малко стрита чубрица и ситно нарязан магданоз и варим на умерен огън. След 30 мин слагаме ориза и продължаваме да варим, докато омекне. Накрая изваждаме месото и го нарязваме на малки кубчета, които връщаме в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме супата от огъня.

Пиле с чушки и домати

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 5-6 домата, 4-5 чушки, 1 к.ч. олио, магданоз, червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции и леко го задушаваме в мазнината. Посоляваме, прибавяме нарязаните на ивички чушки и обелените и нарязани на кръгчета домати и поръсваме с червен пипер. Захлупваме и задушаваме на слаб огън. Когато месото омекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода, варим още 15-20 мин, поръсваме наситнен магданоз и отстраняваме от огъня,.

Пастички от бишкоти

Прoдукти: 2 пакета бишкоти, 50 г краве масло, 1 жълтък, 4 с.л. пудра захар, 2 с.л. какао, 250 мл прясно мляко, 100 г шоколад.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъка заедно с маслото, размекнато до стайна температура, и 2 с.л. пудра захар. Бием, докато получим гладък крем. Сваряваме прясното мляко заедно с какаото и останалата пудра захар. В широка и плитка чиния настъргваме на ситно ренде шоколада. Разрязваме всяка бишкота на 4 парчета, след което слепваме две по две парчетата, като ги намазваме помежду им с приготвения крем. После ги потапяме в охладения млечен сироп и ги овалваме в настъргания шоколад. Държим пастичките на хладно място, докато ги сервираме, за да не се разтопи шоколадът.


ВЕЧЕРЯ

Спагети с чушки

Продукти за 4 порции: 500 г спагети, 6 червени чушки, 2 с.л. краве масло, 1 глава лук, 1 с.л. оцет балсамико, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме ги и запазваме 1 ч.ч. от водата, в която са вряли. Нарязваме лука и чушките на ситно и ги задушаваме до омекване в маслото. Посоляваме, наръсваме с черен пипер, захлупваме и задушаваме още 5-6 мин. Наливаме оцета и водата от варенето, прибавяме спагетите и готвим всичко заедно още 3-4 мин.

Крем “Розов сняг”

Прoдукти: 700 г ябълки, 200 г захар, 2 с.л. ром, 25 г желатин, 250 г сметана, сладкарска червена боя.

Нaчин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и ги сваряваме. Пасираме ги и прибавяме желатина, разтворен в малко топла вода, захарта и рома. Разбъркваме сместа, докато стане гладка. Разтваряме боята в малко вода и при непрекъснато бъркане я прибавяме към крема, при което крема става бледорозов. Разпределяме го по чашите и гарнираме със сметаната, разбита с 1-2 с.л. захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Подгответе цитрусовите култури за зимата

Горещите летни дни отминаха. Дойде есента, за да ни напомни, че наближават зимните виелици – време, през което лимоните и другите цитрусови растения се нуждаят от топли помещения. Малцина знаят, че пр...

Оранжевият цвят в интериора

Този топъл и блестящ цвят на огъня и слънцето сгрява, стимулира и възбужда. Той предизвиква чувство на топлина и на лекота. В стаята, където има оттенъци на оранжевото ти се иска да се движиш и да дей...

Как да сготвим черен дроб?

Брюкселски медальон Прoдукти: 4 резена целина, 2 с.л. краве масло, 4 парчета черен дроб, 1 яйце, брашно, галета, лимонов сок, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Почистваме целината и я изпъ...

Имунната ни система

Тенът на лицето, работоспособността, доброто здраве, дори сексуалният ни апетит зависят от състоянието на имунната защита на организма. Латинската дума Immunitas означава освобождение, избавление. Т...

Начало