Още рецепти » 01 декември

 01 декември

ЗАКУСКА

Тутманик със сух хляб

Прoдукти: 1 сух хляб, 4 яйца, 200 г сирене, 100 г краве масло, 1 кофичка мляко, 1/2 ч.л. сода бикарбонат.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на тънки филийки, като отстраняваме корите. Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата. Потапяме филийките в яйчната смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Върху първия ред филийки поръсваме обилно натрошено сирене и поливаме с разтопеното масло. Нареждаме втори ред филийки и отново поръсваме сирене и масло. Покриваме с останалите филийки, заливаме с останалото масло и изпичаме тутманика в силна фурна.

ОБЯД

Кремсупа от картофи

Продукти за 4-5 порции: 6 картофа, 500 мл прясно мляко, 40 г краве масло, 130 г кашкавал, 2 твърдо сварени яйца, 1 кубче бульон, 1 филия сух бял хляб, подправки, сол.

Нaчин на приготвяне: Обелваме картофите и ги сваряваме в малко вода. Доливаме горещото мляко и разтваряме в него натрошения бульон. Прибавяме маслото, сварените жълтъци и пасираме, докато получим гладка смес. Поръсваме подправки по избор и опитваме на сол. Сервираме с настърганите на едро кашкавал и белтъци.

Картофена яхния с ориз

Продукти за 5 порции: 1 кг картофи, 3 глави лук, 1 с.л. доматено пюре или 2 домата, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 5-6 с.л. олио, 1/2 китка магданоз, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златисто в олио и малко вода. Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматеното пюре и заливаме с гореща вода. След кипването на водата, пускаме почистените, измити и нарязани на кръгчета картофи и ориза. Посоляваме и варим на тих огън. След сваляне от огъня, поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.

Макарони с тиква

Прoдукти: 200 г макарони, 1 кг тиква, 5 яйца, 5 с.л. захар, половин пакетче краве масло, канела, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Почистваме и обелваме тиквата. Настъргваме я на едро ренде, леко посоляваме и я запържваме в разтопеното масло. После я сипваме при макароните заедно с мазнината. Разбиваме яйцата със захарта, ароматизираме с канела и смесваме с останалите продукти. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна до зачервяване.

ВЕЧЕРЯ

Панирано пиле

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 3 яйца, 1 к.ч. бира, 1 ч.ч. олио, 2-3 с.л. брашно, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме. Разбиваме жълтъците и ги разреждаме с бирата. Посоляваме и прибавяме брашно, колкото да получим рядко тесто. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Потапяме парчетата пилешко месо в така приготвената паста и ги пържим в сгорещеното олио.

Овесени ядки с ябълки

Прoдукти: 4 с.л. овесени ядки, 4 с.л. сладко сухо мляко, 3 сладки ябълки, 150 мл вода, сокът на 1 голям лимон, 120 г орехови ядки, 1 банан.

Нaчин на приготвяне: Накисваме овесените ядки за 10 часа в студената вода. После добавяме към тях настърганите ябълки, лимоновия сок и сухото мляко. Разливаме сместа в купички и украсяваме с парченца банан и орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вкусни шницели

Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не трябва...

Сложете Така на перваза

Таката (Tacca) е любопитно растение с широко разперени крилоподобни прицветници има разкошни черно-кафяви цветове с дълги “мустаци”. Тя е член на малобройното семейство Такови (Taccaceae), многогодишн...

Сан Марино – романтичният хълм

Разположена насред Италия около хълма Монте Титано (н.в. 750 м), Република Сан Марино привлича многобройни туристи от цял свят. Вие също можете да прекарате незабравими часове в историческата част на ...

Домашни милинки

Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, половин пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, ...

Начало