Още рецепти » 19 ноември

 19 ноември

ЗАКУСКА

Пирожки със сирене и сусам

Прoдукти: 200 г краве сирене, 2 яйца, 1 к.ч. настърган кашкавал, 1 пакет бутер тесто, 1 к.ч. сусам, 1 пакетче краве масло, магданоз, джоджен.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето с вилица, добавяме настъргания кашкавал, яйцата, черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен. Нарязваме тестото на правоъгълници с размери 5/30 см. Всяка ивица намазваме с разтопено масло и разстиламе по 1 ч.л. от приготвената плънка. Сгъваме лентите на триъгълник и слепваме краищата им. Напръскваме готовите пирожки с вода и ги поръсваме със сусам. Подреждаме ги в тавичка и ги печем 15 мин в умерено силна фурна. Поднасяме ги топли.

ОБЯД

Супа от грис

Прoдукти: 1 к.ч. грис, 500 мл прясно мляко, 40 г краве масло, 7 ч.ч. вода, 150 г бяло сирене, червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Кипваме водата, посоляваме, сипваме гриса и варим 5 мин при непрекъснато бъркане. Прибавяме млякото, намаляме котлона и варим още 20 мин. Натрошаваме сиренето на едри парчета и го запържваме в разтопеното масло. Поръсваме с червен пипер, разбъркваме и го изсипваме в супата.

Рибен стомна кебап

Прoдукти: 1 кг риба, 2-3 глави лук, 3-4 люти чушлета, 1/2 връзка магданоз, 2-3 стръка чубрица, 1/2 китка джоджен, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 1 с.л. масло, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото с малко вода. Прибавяме брашното и доматеното пюре, заливаме с вода и задушаваме 5-6 минути. Прибавяме почистената и нарязана на парчета риба, целите люти чушлета, червения и черния пипер, ситно нарязаните или стрити магданоз, джоджен и чубрица и посоляваме. Сипваме сместа в стомна или глинена тенджера, замазваме капака с тесто и печем във фурната.

Оризов сладкиш

Прoдукти: 1 к.ч. ориз, 3 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. захар, 400 г готово бутер тесто, 250 г кокосово брашно, 5 с.л. светъл ром, 1-2 с.л. пудра захар, сол.

Нaчин на приготвяне: Посоляваме леко прясното мляко, прибавяме почистения и измит ориз и сваряваме до омекване, след което подслаждаме. Оформяме тестото на кръг и го разстиламе на дъното на формата, което сме поръсили с накиснатото в рома кокосово брашно. Върху тестото разстиламе сварения ориз и печем сладкиша в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.

ВЕЧЕРЯ

Кренвирши с царевица

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва, 400 г кренвирши, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1 к.л. червен пипер, 1 щипка захар, сол.

Нaчин на приготвяне: Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме със захар, червен пипер и сол. Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Заливаме с разбитите с млякото яйца и запичаме в умерено загрята фурна.

Тиквена паста

Прoдукти: 1 кг печена тиква, 1 к.ч. захар, 1 к.ч. счукани орехови ядки, 2 с.л. галета, 1 ч.ч. прясно мляко, 50 г краве масло, 1 ч.л. канела, 2 яйца, пудра захар.

Нaчин на приготвяне: Почистваме тиквата от кората, нарязваме на парченца и задушаваме в маслото. След това заливаме с млякото и разбиваме на гладко пюре. Прибавяме жълтъците, разбити с 2/3 от захарта, ореховите ядки, галетата, канелата и накрая белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар. Изсипваме сместа в предварително намаслена тавичка и печем в умерена фурна. След изпичането поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пет растения за тъмните ъгли на дома

За отглеждането на повечето стайни растения се изисква добре осветени помещения, затова те се разполагат на первазите или близо до прозорците. Но някои зелени приятели може да се развиват и в дълбочин...

Символиката на букетите

Умелото комбиниране на цветята в букета е от съществено значение и е въпрос на усет, добро възпитание и определени познания. Цветята със своите багри и форми имат и символично значение. Днес символ...

14 начина да прогоним стреса

Прекарваме близо половината от своя живот в труд за насъщния, така че ако мястото, където работим, и отношенията с колегите не са такива, каквито трябва да бъдат, това неминуемо ни се отразява. Много ...

Кожата в интериора

Задължителен атрибут в пещерния бит и верен спътник на суетните дами, топлина - способна да съхрани живота, и смърт за застигнато от ловеца животно, всичко това е животинската кожа. Може безкрайно да ...

Начало