Още рецепти » 26 август

 26 август

ЗАКУСКА

Тиганици от сухари

Продукти за 4 порции: 300 г сухари от бяло брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 3 с.л. захар, 2 ябълки, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сухарите на ситно и ги накисваме в млякото. След 30 мин прибавяме обелените и настъргани ябълки, захарта и разбитите яйца. Оформяме от сместа тънки питки, които изпържваме в сгорещената мазнина.

ОБЯД

Студена супа от макарони и краставици

Продукти за 4 порции: 3 краставици, 100 г дребни макарони, 2 ч.ч. пилешки бульон, 2 ч.ч. кисело мляко, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л ситно нарязан копър, 2 с.л. ситно нарязан зелен лук, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 2 с.л. ситно нарязан джоджен, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обелваме краставиците и ги нарязваме на ситно. Разбиваме киселото мляко заедно с бульона. Добавяме макароните, краставиците и счукания чесън. Поръсваме със ситно нарязаните зерени подправки и поднасяме.

Свинско с ориз и кашкавал

Продукти за 4 порции: 400 г нетлъсто свинско месо, 400 г ориз, 1-2 моркова, 1 к.ч. грах, 2 с.л. олио, 100 г кашкавал, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запичаме в сух тиган. Сипваме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне прибавяме морковите и продължаваме да задушаваме. След 10-15 мин добавяме граха и ориза, предварително попарен във вряла вода. Наливаме още малко топла вода, опитваме на сол и задушаваме до готовност. Поръсваме готовото ястие с настърган кашкавал.

Сладолед с какао

Прoдукти: 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ванилия, 1 с.л. какао.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме на твърд сняг белтъците с половината от захарта. Сваряваме прясното мляко с останалата захар, като прибавяме ванилията и какаото. Оставяме млякото да изстине и го смесваме с разбитите жълтъци. Прибавяме тази смес към разбитите белтъци, като внимателно разбъркваме с лъжица, докато получим еднородна маса. Разсипваме сладоледа в подходящи стъклени чаши и го оставяме да престои 2-3 часа в камерата на хладилника /или във фризер/.

ВЕЧЕРЯ

Спагети с кайма

Продукти за 4 порции: 400 г спагети, 200 г свинска кайма, 2-3 домата, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме спагетите в подсолена вода и отцеждаме. Задушаваме каймата в сгорешената мазнина, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и задушаваме до готовност. Заливаме спагетите с така приготвения сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Суфле с млечна заливка

Прoдукти: 200 г краве масло, 250 г брашно, 150 г захар, 500 мл прясно мляко, 1 ванилия, 8 яйца, сол; Зa заливката: 500 мл прясно мляко, 3 с.л. брашно, 2 жълтъка, 100 г захар, 2 с.л. ром, 3 с.л. какао.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Варим 4-5 мин, сваляме от огъня и при непрекъснато бъркане 100 г захар, ванилията и жълтъците (един по един). Разбиваме белтъците с останалата захар и внимателно ги съединяваме с млечния крем. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на водна баня в силна фурна. Отделно приготвяме заливката, като разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното, захарта и 1 ч.ч. мляко. Бъркаме, докато получим гладка смес. Изсипваме я с бъркане в останалото врящо мляко и прибавяме какаото и рома. Варим 2-3 мин и поднасяме заливката към готовото суфле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Плодови желета

Желе от ябълки и лимони Прoдукти: 2 кг кисели ябълки, 3 лимона, 1 кг захар Нaчин на приготвяне: Нарязваме плодове на парченца заедно с корите и семенната част. Покриваме ги с вода и варим на ...

Основни изисквания към дворната оранжерия

Оранжерията е задължителен атрибут почти на всяка градина. Зеленчуците, отгледани в нея, винаги служат за добро допълнение на трапезата. Когато няма възможност да разположите оранжерията по правилата,...

Вашите плодови консерви

ВЕЛИЗАР ЦВЕТКОВ, гр. ВРАЦА Туршия от вишни Прoдукти: 5 кг вишни, 1 кг захар, 1 л оцет, 1,5 л вода, по-1-2 цветчета карамфил и щипка канела за всеки буркан. Нaчин на приготвяне: Почиства...

Всички бръчки са... преждевремeнни

Ha нашите майки определено им е било по-лесно с грижите за външността. По тяхно време на пазара не е имало безчетно число кремове, а и те надали са подозирали това, което ние днес знаем. Какво знаем л...

Начало