За да направим сладко от рози, са ни необходими продукти в следното съотношение: на 400 г розов цвят – 1 кг захар, 1.5 ч.л. лимонтузу.
Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от тичинките. Намачкваме леко цветовете, претриваме ги с малко захар и оставяме да престоят 1 час. Прибавяме лимонтузуто. Възвираме гъст сироп и пускаме листенцата в него. Може да претъркаме листенцата с цялата захар и да полеем всеки килограм с по 2 ч.ч. вода. Варим сладкото до нужната гъстота. При този начин на варене лимотузуто слагаме малко преди да свалим сладкото от огъня. Насипваме го топло в топли буркани, които затваряме, когато сладкото изстине.
Кенгурувото цвете (Anigozanthos flavidus) в родината си е известно като кенгурува лапа заради дългите си мъхести цветове. Не е лесно да се отгледа в домашни условия, но заради красотата на цветовете с...
Ползата от тяхното прилагане е голяма, усилията - минимални, резултатът - повече от блестящ. Сигурни сме, че нашите съвети за идеални и не толкова идеални домакини, желаещи да постигнат съвършенството...
Видът плейоне формозан произхожда от Тибет. Там той успява да цъфти разкошно по скали, обхванати от мъхове, или върху стъбла и клони на загинали дървета. Затова е подходящ за отглеждане в алпинеуми ил...
Каквото и да ни предлага новото време, основната функция на жената, както преди, си остава майчинството. И целият женски организъм е силно зависим от детеродната способност. Не последна роля за пробле...